Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kanapka Cesar zaspokoi Twój głód i poprawi przy okazji nastrój. Doskonała kanapka cezar z kurczakiem, boczkiem, pomidorkami i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY to niezawodny sposób na dobre samopoczucie o każdej porze dnia.
Filet z kurczaka dopraw solą i pieprzem, obsmaż z obu stron na patelni na łyżce oleju, polej odrobiną wody i przykryj pokrywką, po czym zmniejsz ogień lub moc indukcji i zostaw na około 7 minut.
Następnie zdejmij pokrywkę, podkręć ogień lub moc indukcji, dorzuć na patelnię plastry boczku i podsmażaj około 5 minut, aż filet nabierze złocistego koloru, a boczek będzie chrupiący.
Zdejmij mięso z patelni, a zamiast niego ułóż kromki chleba i przyrumień z obu stron.
Przełóż je na talerz, po czym każdą kromkę posmaruj majonezem i ułóż na nich liście sałaty, pokrojony filet z kurczaka i zrumienione plastry boczku.
Na koniec każdą kanapkę posyp parmezanem.