Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Popularna kanapka anglosaska z bekonem, sałatą i pomidorem nazywana jest w krajach anglosaskich BLT. My mamy dla ciebie pomysł na podobną kanapkę, ale w swojskim wydaniu, z rzodkiewkami oraz Majonezem Dekoracyjnym WINIARY! Sprawdź ten przepis – koniecznie z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY!
Ciabatty przekrój na pół i posmaruj masłem (ciabatty z dnia poprzedniego możesz posmarować masłem lub oliwą i opiec, aż staną się lekko rumiane).
Boczek w kawałku lub już pokrojony w plastry obsmaż na patelni, aż będzie rumiany.
Na obu częściach bułki rozsmaruj Majonez Dekoracyjny WINIARY. Na dolnej połowie każdej ciabatty układaj kolejno: plastry obsmażonego boczku, plastry pomidora, rzodkiewki i sałatę. Dla wykończenia dodaj jeszcze Majonez Dekoracyjny WINIARY i przykryj całość wierzchnią częścią ciabatty.
Aby rzodkiewki zyskały ciekawy słodko-kwaśny smak, możesz je w łatwy sposób zamarynować. Weź 1 łyżkę octu, 3 łyżki wody oraz płaską łyżkę cukru i dokładnie wymieszaj. W powstałą marynatę wrzuć rzodkiewki i pozostaw na 15 min.