Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kanapka anglosaska z bekonem, sałatą i pomidorem
Dodaj do CookBook

Kanapka anglosaska z bekonem, sałatą i pomidorem

(0)
38 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Bułka typu ciabatta
2  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
10  plastrów
Boczek pieczony
10 
Rzodkiewka
1 
Pomidor
trochę
Mix sałat
1  porcja
Masło lub oliwa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
41.9 g
Wartość energetyczna
431.9 kcal
Tłuszcze
24.8 g
Białko
10.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Popularna kanapka anglosaska z bekonem, sałatą i pomidorem nazywana jest w krajach anglosaskich BLT. My mamy dla ciebie pomysł na podobną kanapkę, ale w swojskim wydaniu, z rzodkiewkami oraz Majonezem Dekoracyjnym WINIARY! Sprawdź ten przepis – koniecznie z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY!

Przygotowanie

38 min
  • Krok 1

    5 min
    Ciabatty przekrój na pół i posmaruj masłem (ciabatty z dnia poprzedniego możesz posmarować masłem lub oliwą i opiec, aż staną się lekko rumiane).
  • Krok 2

    8 min
    Boczek w kawałku lub już pokrojony w plastry obsmaż na patelni, aż będzie rumiany.
  • Krok 3

    5 min
    Na obu częściach bułki rozsmaruj Majonez Dekoracyjny WINIARY. Na dolnej połowie każdej ciabatty układaj kolejno: plastry obsmażonego boczku, plastry pomidora, rzodkiewki i sałatę. Dla wykończenia dodaj jeszcze Majonez Dekoracyjny WINIARY i przykryj całość wierzchnią częścią ciabatty.
  • Krok 4

    20 min
    Aby rzodkiewki zyskały ciekawy słodko-kwaśny smak, możesz je w łatwy sposób zamarynować. Weź 1 łyżkę octu, 3 łyżki wody oraz płaską łyżkę cukru i dokładnie wymieszaj. W powstałą marynatę wrzuć rzodkiewki i pozostaw na 15 min.
Kanapka anglosaska z bekonem, sałatą i pomidorem

Krok 1 z 4

Ciabatty przekrój na pół i posmaruj masłem (ciabatty z dnia poprzedniego możesz posmarować masłem lub oliwą i opiec, aż staną się lekko rumiane).

Kanapka anglosaska z bekonem, sałatą i pomidorem

Krok 2 z 4

Boczek w kawałku lub już pokrojony w plastry obsmaż na patelni, aż będzie rumiany.

Kanapka anglosaska z bekonem, sałatą i pomidorem

Krok 3 z 4

Na obu częściach bułki rozsmaruj Majonez Dekoracyjny WINIARY. Na dolnej połowie każdej ciabatty układaj kolejno: plastry obsmażonego boczku, plastry pomidora, rzodkiewki i sałatę. Dla wykończenia dodaj jeszcze Majonez Dekoracyjny WINIARY i przykryj całość wierzchnią częścią ciabatty.

Kanapka anglosaska z bekonem, sałatą i pomidorem

Krok 4 z 4

Aby rzodkiewki zyskały ciekawy słodko-kwaśny smak, możesz je w łatwy sposób zamarynować. Weź 1 łyżkę octu, 3 łyżki wody oraz płaską łyżkę cukru i dokładnie wymieszaj. W powstałą marynatę wrzuć rzodkiewki i pozostaw na 15 min.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Impreza dla dzieci
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Śniadanie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Mleczna kanapka

    Mleczna kanapka

    4 godz 50 min Łatwy
  • Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

    Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

    20 min Łatwy
  • Wietnamska kanapka Banh Mi z chrupiącym boczkiem i słupkami warzyw

    Wietnamska kanapka Banh Mi z chrupiącym boczkiem i słupkami warzyw

    32 min Łatwy
  • Kanapka z pieczonym indykiem, awokado i serem

    Kanapka z pieczonym indykiem, awokado i serem

    13 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu