Jesienna grzybowa z domowymi ziołowymi łazankami, czosnkiem
35min
Łatwy
1
paczka
Zupa borowikowa Jak u Mamy WINIARY
500
ml
Woda
300
g
Grzyby leśne
1
Cebula
5
ząbków
1
Marchewka średniej wielkości
80
g
Dynia hokkaido
trochę
Kapusta kiszona mała garść
1
szczypta
Sól
1
szczypta
Pieprz
trochę
Oliwa
3
szklanek
Mąka pszenna
1
Jajko
0.75
szklanka
Woda
0.5
łyżeczka
Sól
4
gałązek
Tymianek świeży
1
pęczek
Natka pietruszki
1
pęczek
Koperek
.
Wartości odżywcze
Białko
19.95 g
Węglowodany
78.35 g
Tłuszcze
5.38 g
Wartość energetyczna
413.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Łazanki:
15 min
Wszystkie zioła dokładnie posiekaj. Wsyp do miski. Dodaj pozostałe składniki i całość dokładnie wymieszaj. Po wymieszaniu ciasto cienko rozwałkuj i pokrój w kwadraty. Makaron gotuj w osolonym wrzątku ok 1-2min
Krok 2
10 min
Grzyby pokrój. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Marchewkę oraz dynię pokrój w kostkę. Kapustę posiekaj.
Krok 3
10 min
W dużym garnku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę. Dodaj grzyby i czosnek i smaż całość jeszcze 2 min. Po tym czasie dodaj marchewkę z dynią. Zawartość opakowania wymieszaj z wodą i dodaj do reszty składników. Całość gotuj ok 10 min na średniej mocy pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj kiszoną kapustę oraz dopraw całość solą i pieprzem. Podawaj z łazankami.
Komentarze 0