Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jesienna grzybowa z domowymi ziołowymi łazankami, czosnkiem

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Zupa borowikowa Jak u Mamy WINIARY
500 ml
Woda
300 g
Grzyby leśne
1 
Cebula
5 ząbków
Czosnek
1 
Marchewka średniej wielkości
80 g
Dynia hokkaido
1 trochę
Kapusta kiszona mała garść
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz
1 trochę
Oliwa
3 szklanek
Mąka pszenna
1 
Jajko
0.75 szklanka
Woda
0.5 łyżeczka
Sól
4 gałązek
Tymianek świeży
1 pęczek
Natka pietruszki
1 pęczek
Koperek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
19.95 g
Węglowodany
78.35 g
Tłuszcze
5.38 g
Wartość energetyczna
413.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Łazanki:
15 min
Wszystkie zioła dokładnie posiekaj. Wsyp do miski. Dodaj pozostałe składniki i całość dokładnie wymieszaj. Po wymieszaniu ciasto cienko rozwałkuj i pokrój w kwadraty. Makaron gotuj w osolonym wrzątku ok 1-2min
Krok 2
10 min
Grzyby pokrój. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Marchewkę oraz dynię pokrój w kostkę. Kapustę posiekaj.
Krok 3
10 min
W dużym garnku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę. Dodaj grzyby i czosnek i smaż całość jeszcze 2 min. Po tym czasie dodaj marchewkę z dynią. Zawartość opakowania wymieszaj z wodą i dodaj do reszty składników. Całość gotuj ok 10 min na średniej mocy pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj kiszoną kapustę oraz dopraw całość solą i pieprzem. Podawaj z łazankami.
Jesienna grzybowa z domowymi ziołowymi łazankami, czosnkiem

Łazanki: z 3

Składniki: Mąka pszenna, Woda, Jajko, Sól, Tymianek świeży, Natka pietruszki, Koperek

Wszystkie zioła dokładnie posiekaj. Wsyp do miski. Dodaj pozostałe składniki i całość dokładnie wymieszaj. Po wymieszaniu ciasto cienko rozwałkuj i pokrój w kwadraty. Makaron gotuj w osolonym wrzątku ok 1-2min

Jesienna grzybowa z domowymi ziołowymi łazankami, czosnkiem

Krok 2 z 3

Grzyby pokrój. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Marchewkę oraz dynię pokrój w kostkę. Kapustę posiekaj.

Jesienna grzybowa z domowymi ziołowymi łazankami, czosnkiem

Krok 3 z 3

W dużym garnku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę. Dodaj grzyby i czosnek i smaż całość jeszcze 2 min. Po tym czasie dodaj marchewkę z dynią. Zawartość opakowania wymieszaj z wodą i dodaj do reszty składników. Całość gotuj ok 10 min na średniej mocy pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj kiszoną kapustę oraz dopraw całość solą i pieprzem. Podawaj z łazankami.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika