Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jelly Ice Cream​
Dodaj do CookBook

Jelly Ice Cream​

(0)
4 godz 31 min
Łatwy
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
Galaretka Przezroczysta winogronowy smak WINIARY
trochę
Tłuszcz do formy
1 
Świeże owoce i/lub kwiaty jadalne do dekoracji​
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
2.8 g
Wartość energetyczna
24.3 kcal
Tłuszcze
1.3 g
Białko
0.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Spektakularne i na każdą porę roku – odkryj soczyste Jelly Ice Cream z galaretki winogronowej. Wykonanie? Proste jak patyczek, na którym umieścisz swoje lody!

Przygotowanie

271 min
  • Krok 1 Wykonanie:

    5 min
    Przygotuj obie galaretki w 500 ml gorącej wody (zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale używajac o połowę mniej wody).​
  • Krok 2

    15 min
    Odstaw, aby ostygła.​
  • Krok 3

    5 min
    Przygotuj formę do robienia lodów – 6 sztuk po 100 ml​ i posmaruj ją bardzo cienką warstwą tłuszczu.​
  • Krok 4

    5 min
    Dodaj kwiaty i owoce (muszą być mniejsze niż foremka).​
  • Krok 5

    5 min
    Wlej chłodną galaretkę do foremek.​
  • Krok 6

    60 min
    Odstaw do lodówki na 60 minut, a następnie wbij patyczki do lodów.​
  • Krok 7

    165 min
    Ponownie odstaw do lodówki, aż galaretka całkowicie stężeje (najlepiej na 2–3 godziny).​
  • Krok 8

    5 min
    Wyjmij lody z formy.​
  • Wskazówka 1

    5 min
    Formy należy zawsze natłuszczać.​
  • Wskazówka 2

    1 min
    Jeśli nie chcesz używać tłuszczu, formę można delikatnie podgrzać przed wyjęciem lodów.​
Jelly Ice Cream​

Krok 1 Wykonanie: z 10

Przygotuj obie galaretki w 500 ml gorącej wody (zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale używajac o połowę mniej wody).​

Jelly Ice Cream​

Krok 2 z 10

Odstaw, aby ostygła.​

Jelly Ice Cream​

Krok 3 z 10

Krok 3 Krok 3 Krok 3 Krok 3 Krok 3 Krok 3 Krok 3 Krok 3 Krok 3 Krok 3 Krok 3

Przygotuj formę do robienia lodów – 6 sztuk po 100 ml​ i posmaruj ją bardzo cienką warstwą tłuszczu.​

Jelly Ice Cream​

Krok 4 z 10

Krok 4 Krok 4 Krok 4 Krok 4 Krok 4 Krok 4 Krok 4 Krok 4 Krok 4 Krok 4 Krok 4

Dodaj kwiaty i owoce (muszą być mniejsze niż foremka).​

Jelly Ice Cream​

Krok 5 z 10

Krok 5 Krok 5 Krok 5 Krok 5 Krok 5 Krok 5 Krok 5 Krok 5 Krok 5 Krok 5 Krok 5

Wlej chłodną galaretkę do foremek.​

Jelly Ice Cream​

Krok 6 z 10

Krok 6 Krok 6 Krok 6 Krok 6 Krok 6 Krok 6 Krok 6 Krok 6 Krok 6 Krok 6 Krok 6

Odstaw do lodówki na 60 minut, a następnie wbij patyczki do lodów.​

Jelly Ice Cream​

Krok 7 z 10

Krok 7 Krok 7 Krok 7 Krok 7 Krok 7 Krok 7 Krok 7 Krok 7 Krok 7 Krok 7 Krok 7

Ponownie odstaw do lodówki, aż galaretka całkowicie stężeje (najlepiej na 2–3 godziny).​

Jelly Ice Cream​

Krok 8 z 10

Krok 8 Krok 8 Krok 8 Krok 8 Krok 8 Krok 8 Krok 8 Krok 8 Krok 8 Krok 8 Krok 8

Wyjmij lody z formy.​

Jelly Ice Cream​

Wskazówka 1 z 10

Wskazówka 1 Wskazówka 1 Wskazówka 1 Wskazówka 1 Wskazówka 1 Wskazówka 1 Wskazówka 1 Wskazówka 1 Wskazówka 1 Wskazówka 1 Wskazówka 1

Formy należy zawsze natłuszczać.​

Jelly Ice Cream​

Wskazówka 2 z 10

Wskazówka 2

Jeśli nie chcesz używać tłuszczu, formę można delikatnie podgrzać przed wyjęciem lodów.​

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jelly Pearls​

    Jelly Pearls​

    3 godz 42 min Łatwy
  • Jelly Bubble Tea​

    Jelly Bubble Tea​

    3 godz 38 min Łatwy
  • Jelly Gummy

    Jelly Gummy

    3 godz 20 min Łatwy
  • Jelly lemon crude

    Jelly lemon crude

    4 godz 46 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu