Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj obie galaretki w 500 ml gorącej wody (zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale używajac o połowę mniej wody).
Odstaw, aby ostygła.
Przygotuj formę do robienia lodów – 6 sztuk po 100 ml i posmaruj ją bardzo cienką warstwą tłuszczu.
Dodaj kwiaty i owoce (muszą być mniejsze niż foremka).
Wlej chłodną galaretkę do foremek.
Odstaw do lodówki na 60 minut, a następnie wbij patyczki do lodów.
Ponownie odstaw do lodówki, aż galaretka całkowicie stężeje (najlepiej na 2–3 godziny).
Wyjmij lody z formy.
Formy należy zawsze natłuszczać.
Jeśli nie chcesz używać tłuszczu, formę można delikatnie podgrzać przed wyjęciem lodów.