Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj 3 opakowania galaretki w 1,3 litra gorącej wody (zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale użyj mniejszej ilości wody).
Odstaw, aby ostygła. Następnie formę kwadratową bądź prostokątną (o pojemności minimum 1,3 litra) posmaruj bardzo cienką warstwą tłuszczu lub wyłóż folią spożywczą.
Wlej chłodną galaretkę do formy i odstaw do lodówki, aż galaretka całkowicie stężeje (najlepiej na 3–4 godziny).
Wyjmij z formy i pokrój nożem na sześciany. Każdy kawałek obtocz w skrobi kukurydzianej lub mące z tapioki.