Jednogarnkowe danie z makaronem i sosem pomidorowym
35min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
20.36 g
Węglowodany
74.57 g
Tłuszcze
28.19 g
Wartość energetyczna
639.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
6 min
Cebule i czosnek drobno siekamy. Seler kroimy w plasterki a cukinie w półtalarki. Boczek kroimy w kostkę.
Krok 2
5 min
Rozgrzewamy garnek z oliwą. Wrzucamy boczek i smażymy aż się lekko zarumieni.
Krok 3
5 min
Dodajemy cebulę i seler naciowy i smażymy aż cebula zmięknie.
Krok 4
3 min
Dodajemy czosnek, cukinie i grzyby i całość smażymy jeszcze ok 3 min.
Krok 5
5 min
Po tym czasie wsypujemy makaron, szpinak oraz dodajemy 500 ml. Wodę i całość gotujemy pod przykryciem ok 5 min.
Krok 6
10 min
Po tym czasie dolewamy sos i gotujemy całość dalej ok 10-15min (w zależności od użytego makaronu) aż makaron będzie ugotowany a sos zgęstnieje.
Krok 7
1 min
Podawaj z serem.
Makaron z boczkiem w sosie pomidorowym to jednogarnkowe danie, które łatwo przygotujesz dla całej rodziny lub grupy przyjaciół.
Komentarze 0