Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jajka w koszyczku serowym
Dodaj do CookBook

Jajka w koszyczku serowym

(0)
51 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
8 
Jajka przepiórcze
50  g
Parmezan
1  paczka
Kiełki lucerny lub inne kiełki
4  łyżeczek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
0.5  l
Sok lub koncentrat z buraka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13.1 g
Wartość energetyczna
202 kcal
Tłuszcze
13.2 g
Białko
8.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jajka w koszyczku serowym to nowy i wyjątkowo efektowny pomysł na wielkanocną przekąskę. Spróbuj – to pyszne!

Przygotowanie

51 min
  • Krok 1

    25 min
    Jajka przepiórcze gotuj w osolonej wodzie przez 4 min, ostudź i obierz. Cztery jajka zalej sokiem buraka na 15 min. – zabarwią się na lekko różowy kolor. Jeżeli potrzymasz dłużej, kolor będzie bardziej intensywny.
  • Krok 2

    3 min
    Przygotuj papier do pieczenia – na każdy koszyczek potrzebujesz jeden kwadrat z papieru o wymiarach 10 x 10 cm.
  • Krok 3

    8 min
    Parmezan utrzyj drobno na tarce. Utarty ser wysypuj na papier do pieczenia tak, by uformować kółka, a następnie piecz przez 1 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.
  • Krok 4

    15 min
    Kółka z rozpuszczonego sera ostudź lekko, aby nadal były elastyczne i dały przełożyć się na odwrócone kokilki lub małe miseczki – w ten sposób powstaną koszyczki. Po wystudzeniu, nakładaj do każdego koszyczka majonez, kiełki lucerny i jaja przepiórcze.
Jajka w koszyczku serowym

Krok 1 z 4

Jajka przepiórcze gotuj w osolonej wodzie przez 4 min, ostudź i obierz. Cztery jajka zalej sokiem buraka na 15 min. – zabarwią się na lekko różowy kolor. Jeżeli potrzymasz dłużej, kolor będzie bardziej intensywny.

Jajka w koszyczku serowym

Krok 2 z 4

Przygotuj papier do pieczenia – na każdy koszyczek potrzebujesz jeden kwadrat z papieru o wymiarach 10 x 10 cm.

Jajka w koszyczku serowym

Krok 3 z 4

Parmezan utrzyj drobno na tarce. Utarty ser wysypuj na papier do pieczenia tak, by uformować kółka, a następnie piecz przez 1 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.

Jajka w koszyczku serowym

Krok 4 z 4

Kółka z rozpuszczonego sera ostudź lekko, aby nadal były elastyczne i dały przełożyć się na odwrócone kokilki lub małe miseczki – w ten sposób powstaną koszyczki. Po wystudzeniu, nakładaj do każdego koszyczka majonez, kiełki lucerny i jaja przepiórcze.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Boże Narodzenie
  • Karnawał
  • Kuchnia europejska
  • Mniejsze danie
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Rodzinny posiłek
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Jajka faszerowane w skorupkach

    Jajka faszerowane w skorupkach

    32 min Łatwy
  • Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    25 min Łatwy
  • Jajka faszerowane humusem

    Jajka faszerowane humusem

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu