Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jajka przepiórcze z pesto majonezowym
Dodaj do CookBook

Jajka przepiórcze z pesto majonezowym

(0)
15 min
Łatwy
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

16 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
16 
Jajka przepiórcze
2  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1  łyżka
Prażone orzeszki piniowe
1  łyżka
Tarty parmezan
trochę
Skórka z cytryny
8  liści
Bazylia świeża
trochę
Sól i pieprz do smaku
trochę
Ulubione kiełki lub rzodkiewka (do dekoracji)
trochę
Sok z cytryny do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
0.4 g
Wartość energetyczna
46 kcal
Tłuszcze
4.1 g
Białko
1.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    4 min
    Jajka przepiórcze ugotuj na twardo – włóż je do zimnej, osolonej wody i gotuj przez 4–5 minut od momentu zagotowania.
  • Krok 2

    5 min
    Ugotowane jajka przełóż do miski z zimną wodą, aby ostygły, a następnie obierz ze skorupek i przekrój wzdłuż na pół.
  • Krok 3

    3 min
    W pojemniku blendera umieść listki bazylii, orzeszki piniowe, parmezan oraz skórkę startą z cytryny. Dodaj szczyptę soli i pieprzu, a następnie zmiksuj na jednolitą pastę.
  • Krok 4

    2 min
    Do tak przygotowanego pesto dodaj 2 łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY oraz kilka kropli soku z cytryny. Dokładnie wymieszaj, aż powstanie gładka i kremowa masa.
  • Krok 5

    1 min
    Pesto majonezowe wyłóż na ozdobny półmisek i poukładaj na nim połówki ugotowanych przepiórczych jaj. Do dekoracji możesz użyć cieniutko pokrojonych rzodkiewek lub kiełków.
Jajka przepiórcze z pesto majonezowym

Krok 1 z 5

Jajka przepiórcze ugotuj na twardo – włóż je do zimnej, osolonej wody i gotuj przez 4–5 minut od momentu zagotowania.

Jajka przepiórcze z pesto majonezowym

Krok 2 z 5

Ugotowane jajka przełóż do miski z zimną wodą, aby ostygły, a następnie obierz ze skorupek i przekrój wzdłuż na pół.

Jajka przepiórcze z pesto majonezowym

Krok 3 z 5

W pojemniku blendera umieść listki bazylii, orzeszki piniowe, parmezan oraz skórkę startą z cytryny. Dodaj szczyptę soli i pieprzu, a następnie zmiksuj na jednolitą pastę.

Jajka przepiórcze z pesto majonezowym

Krok 4 z 5

Do tak przygotowanego pesto dodaj 2 łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY oraz kilka kropli soku z cytryny. Dokładnie wymieszaj, aż powstanie gładka i kremowa masa.

Jajka przepiórcze z pesto majonezowym

Krok 5 z 5

Pesto majonezowe wyłóż na ozdobny półmisek i poukładaj na nim połówki ugotowanych przepiórczych jaj. Do dekoracji możesz użyć cieniutko pokrojonych rzodkiewek lub kiełków.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Dodatek
  • Entrant
  • Kuchnia europejska
  • Mniejsze danie
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Śniadanie
  • środek do polerowania kuchni
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Jajka faszerowane w skorupkach

    Jajka faszerowane w skorupkach

    32 min Łatwy
  • Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    25 min Łatwy
  • Jajka faszerowane humusem

    Jajka faszerowane humusem

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu