Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli chcesz podać jajka w całkiem nowy sposób i sprawić kulinarną niespodziankę swojej rodzinie lub gościom – sprawdź jajka przepiórcze w wiosennym wydaniu! Małe przepiórcze jajeczka, ugotowane na twardo i podane w kieliszkach z odrobiną różowego sosu andaluzyjskiego oraz wiosennym akcentem w postaci łodyżki szczypiorku, będą wspaniale prezentować się na każdym stole.
Aby jajka ugotowały się na twardo – gotuj je przez trzynaście minut. Ostudź. Obierz.
Przygotuj sos z pokrojonej w drobną kostkę papryki i pozostałych składników.
Przełóż sos do kieliszków. Do każdego kieliszka włóż jedno jajko, a na koniec – udekoruj szczypiorkiem.