Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jajka przepiórcze w wiosennym wydaniu
Dodaj do CookBook

Jajka przepiórcze w wiosennym wydaniu

(0)
23 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
6 
Jajka przepiórcze ugotowane na twardo
4  czubatych łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1  łyżeczka
ketchup lub koncentrat pomidorowy
2 
Papryka konserwowa duża
1  łyżka
Natka pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
1.6 g
Wartość energetyczna
177.5 kcal
Tłuszcze
18.3 g
Białko
1.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jeśli chcesz podać jajka w całkiem nowy sposób i sprawić kulinarną niespodziankę swojej rodzinie lub gościom – sprawdź jajka przepiórcze w wiosennym wydaniu! Małe przepiórcze jajeczka, ugotowane na twardo i podane w kieliszkach z odrobiną różowego sosu andaluzyjskiego oraz wiosennym akcentem w postaci łodyżki szczypiorku, będą wspaniale prezentować się na każdym stole.

Przygotowanie

23 min
  • Krok 1

    13 min
    Aby jajka ugotowały się na twardo – gotuj je przez trzynaście minut. Ostudź. Obierz.
  • Krok 2

    5 min
    Przygotuj sos z pokrojonej w drobną kostkę papryki i pozostałych składników.
  • Krok 3

    5 min
    Przełóż sos do kieliszków. Do każdego kieliszka włóż jedno jajko, a na koniec – udekoruj szczypiorkiem.
Jajka przepiórcze w wiosennym wydaniu

Krok 1 z 3

Aby jajka ugotowały się na twardo – gotuj je przez trzynaście minut. Ostudź. Obierz.

Jajka przepiórcze w wiosennym wydaniu

Krok 2 z 3

Składniki: Majonez Dekoracyjny Winiary, Ketchup, Papryka Konserwowa

Przygotuj sos z pokrojonej w drobną kostkę papryki i pozostałych składników.

Jajka przepiórcze w wiosennym wydaniu

Krok 3 z 3

Przełóż sos do kieliszków. Do każdego kieliszka włóż jedno jajko, a na koniec – udekoruj szczypiorkiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Kuchnia europejska
  • Mniejsze danie
  • Poniżej 300 kcal
  • Rodzinny posiłek
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jajka faszerowane w skorupkach

    Jajka faszerowane w skorupkach

    32 min Łatwy
  • Jajka faszerowane wiosenne

    Jajka faszerowane wiosenne

    14 min Łatwy
  • Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    25 min Łatwy
  • Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

    Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu