Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jajka przepiórcze w babeczce z kruchego ciasta z farszem majonezowo-porowym
Dodaj do CookBook

Jajka przepiórcze w babeczce z kruchego ciasta z farszem majonezowo-porowym

(0)
1 godz
Łatwy
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  łyżek
Majonez Dekoracyjny Winiary
1  opakowanie
Kruche mrożone słone ciasto
2 
Por
4  łyżek
Tarty parmezan
1  łyżka
Masło
6 
Jajka przepiórcze
trochę
Rzeżucha
trochę
Sól
1  szczypta
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
39.3 g
Wartość energetyczna
472.6 kcal
Tłuszcze
31.3 g
Białko
8.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jajka przepiórcze w babeczce z kruchego ciasta to przekąska, którą możesz przygotować samodzielnie, by zrobić pyszną niespodziankę znajomym lub rodzinie. Wygląda wyjątkowo apetycznie, smakuje wspaniale, a przy tym jest wygodna do jedzenia. Połączenie chrupiącego ciasta z delikatnym farszem podbije serce każdego smakosza. Oto przepis na sukces kulinarny i… towarzyski! Musisz go wypróbować!

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    5 min
    Z porcji ciasta wykrój 6 kółek, tak aby wyłożyć nimi foremki do tartaletek.
  • Krok 2

    15 min
    Na patelni rozpuść masło i przesmaż drobno posiekanego pora. Kiedy już będzie miękki, przestudź, dopraw solą i pieprzem i dodaj majonez i parmezan, wymieszaj.
  • Krok 3

    30 min
    Ciasto w tartaletkach nakłuj widelcem, nałóż farsz porowy i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170°C przez 20-25 minut.
  • Krok 4

    10 min
    Jajka przepiórcze ugotuj na twardo (3 minuty), na każdej tartaletce układaj po 2 połówki, posyp rzeżuchą.
Jajka przepiórcze w babeczce z kruchego ciasta z farszem majonezowo-porowym

Krok 1 z 4

Z porcji ciasta wykrój 6 kółek, tak aby wyłożyć nimi foremki do tartaletek.

Jajka przepiórcze w babeczce z kruchego ciasta z farszem majonezowo-porowym

Krok 2 z 4

Na patelni rozpuść masło i przesmaż drobno posiekanego pora. Kiedy już będzie miękki, przestudź, dopraw solą i pieprzem i dodaj majonez i parmezan, wymieszaj.

Jajka przepiórcze w babeczce z kruchego ciasta z farszem majonezowo-porowym

Krok 3 z 4

Ciasto w tartaletkach nakłuj widelcem, nałóż farsz porowy i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170°C przez 20-25 minut.

Jajka przepiórcze w babeczce z kruchego ciasta z farszem majonezowo-porowym

Krok 4 z 4

Jajka przepiórcze ugotuj na twardo (3 minuty), na każdej tartaletce układaj po 2 połówki, posyp rzeżuchą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Entrant
  • Gotowanie z dziećmi
  • Inne
  • Karnawał
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia fusion
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Smażone
  • Śniadanie
  • Tanie gotowanie
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    25 min Łatwy
  • Jajka z makrelą

    Jajka z makrelą

    27 min Łatwy
  • Jajka faszerowane humusem

    Jajka faszerowane humusem

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu