Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jajka faszerowane z szynką, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem

0
26 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 
Jajko
5 
Rzodkiewka
2 
Ogórek kiszony
5 plastrów
Szynka w plasterkach
1 pęczek
Szczypiorek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
87.22 kcal
Białko
5.26 g
Tłuszcze
6.9 g
Węglowodany
0.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

26 min
Krok 1
8 min
Jajka gotujemy na twardo, szynkę drobno kroimy.
Krok 2
5 min
Szczypiorek siekamy jak najdrobniej, ogórki kroimy i wyciskamy nadmiar soku.
Krok 3
5 min
Rzodkiewkę siekamy drobno lub trzemy na tarce, jajka obieramy, kroimy na połówki.
Krok 4
5 min
Wyciągnięte żółtka rozgniatamy widelcem i dodajemy do reszty składników. Następnie dodajemy Majonez Dekoracyjny Winiary i mieszamy wszystko. Farsz doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 5
3 min
Białka wypełniamy farszem i układamy na talerzu, smacznego.
Jajka faszerowane z szynką, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem

Krok 1 z 5

Jajka gotujemy na twardo, szynkę drobno kroimy.

Jajka faszerowane z szynką, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem

Krok 2 z 5

Szczypiorek siekamy jak najdrobniej, ogórki kroimy i wyciskamy nadmiar soku.

Jajka faszerowane z szynką, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem

Krok 3 z 5

Rzodkiewkę siekamy drobno lub trzemy na tarce, jajka obieramy, kroimy na połówki.

Jajka faszerowane z szynką, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem

Krok 4 z 5

Wyciągnięte żółtka rozgniatamy widelcem i dodajemy do reszty składników. Następnie dodajemy Majonez Dekoracyjny Winiary i mieszamy wszystko. Farsz doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Jajka faszerowane z szynką, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem

Krok 5 z 5

Białka wypełniamy farszem i układamy na talerzu, smacznego.

Kolejna propozycja jajek faszerowanych.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika