Jajka faszerowane z szynką, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem
26min
Łatwy
2
łyżek
5
Jajko
5
Rzodkiewka
2
Ogórek kiszony
5
plastrów
Szynka w plasterkach
1
pęczek
Szczypiorek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
5.26 g
Węglowodany
0.8 g
Tłuszcze
6.9 g
Wartość energetyczna
87.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
26 min
Krok 1
8 min
Jajka gotujemy na twardo, szynkę drobno kroimy.
Krok 2
5 min
Szczypiorek siekamy jak najdrobniej, ogórki kroimy i wyciskamy nadmiar soku.
Krok 3
5 min
Rzodkiewkę siekamy drobno lub trzemy na tarce, jajka obieramy, kroimy na połówki.
Krok 4
5 min
Wyciągnięte żółtka rozgniatamy widelcem i dodajemy do reszty składników. Następnie dodajemy Majonez Dekoracyjny Winiary i mieszamy wszystko. Farsz doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 5
3 min
Białka wypełniamy farszem i układamy na talerzu, smacznego.
Kolejna propozycja jajek faszerowanych.
Komentarze 0