Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jajka faszerowane w chrupiącej panierce
Dodaj do CookBook

Jajka faszerowane w chrupiącej panierce

(0)
14 min
Łatwy
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Sos tatarski WINIARY
4 
Jajko ugotowane na twardo i obrane
2 
Jajko surowe
1  szklanka
Bułka tarta
trochę
Olej do smażenia lub masło
trochę
Sól i pieprz do smaku
trochę
Szczypiorek do dekoracji
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
10.5 g
Wartość energetyczna
134.5 kcal
Tłuszcze
7.1 g
Białko
6.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

14 min
  • Krok 1

    2 min
    Jajka ugotowane na twardo, przekrój wzdłuż na pół.
  • Krok 2

    1 min
    Jajka surowe wbij do miseczki i rozkłóć widelcem. Dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 3

    5 min
    Połówki jajek dokładnie obtocz w surowym jajku, a następnie w bułce tartej.
  • Krok 4

    5 min
    Tak przygotowane jajka smaż z obu stron na oleju lub maśle, aż będą rumiane.
  • Krok 5

    1 min
    Podawaj z porcją Sosu tatarskiego WINIARY i posiekanym szczypiorkiem. Sos najlepiej nakładać przy pomocy rękawa cukierniczego.
Jajka faszerowane w chrupiącej panierce

Krok 1 z 5

Jajka ugotowane na twardo, przekrój wzdłuż na pół.

Jajka faszerowane w chrupiącej panierce

Krok 2 z 5

Jajka surowe wbij do miseczki i rozkłóć widelcem. Dopraw solą i pieprzem.

Jajka faszerowane w chrupiącej panierce

Krok 3 z 5

Połówki jajek dokładnie obtocz w surowym jajku, a następnie w bułce tartej.

Jajka faszerowane w chrupiącej panierce

Krok 4 z 5

Tak przygotowane jajka smaż z obu stron na oleju lub maśle, aż będą rumiane.

Jajka faszerowane w chrupiącej panierce

Krok 5 z 5

Podawaj z porcją Sosu tatarskiego WINIARY i posiekanym szczypiorkiem. Sos najlepiej nakładać przy pomocy rękawa cukierniczego.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Śniadanie
  • Wielkanoc
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Jajka faszerowane w skorupkach

    Jajka faszerowane w skorupkach

    32 min Łatwy
  • Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    25 min Łatwy
  • Jajka faszerowane humusem

    Jajka faszerowane humusem

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu