Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jajka faszerowane tuńczykiem na sianku z pora
Dodaj do CookBook

Jajka faszerowane tuńczykiem na sianku z pora

(1)
30 min
Średni
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 Porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
6 
Jajka
4  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1  puszka
Tuńczyk w puszce
1  łyżeczka
Musztarda
0.5 
Por
trochę
Sól
trochę
Pieprz
trochę
Olej do smażenia
trochę
Koperek lub ulubione kiełki do dekoracji
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
1.1 g
Wartość energetyczna
124.5 kcal
Tłuszcze
9.7 g
Białko
7.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jajka faszerowane tuńczykiem na sianku z pora to wielkanocna przekąska w nowej, oryginalnej formie. Jajka podane na sianku ze smażonego pora fantastycznie zaprezentują się na stole i zachęcą do posmakowania dania, któremu wyrazistości dodaje Majonez Dekoracyjny WINIARY.

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    9 min
    Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Następnie wystudź w zimnej wodzie i obierz ze skorupek.
  • Krok 2

    5 min
    Każde jajko przekrój wzdłuż, na pół. Oddziel żółtka od białek.
  • Krok 3

    3 min
    Żółtka przeciśnij przez praskę do ziemniaków lub dokładnie rozgnieć widelcem.
  • Krok 4

    3 min
    Tuńczyka odcedź z zalewy i rozdrobnij przy pomocy widelca. Dodaj do żółtek.
  • Krok 5

    3 min
    Następnie dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY i musztardę. Tak przygotowany farsz dopraw solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 6

    3 min
    Pora potnij na około 10 cm kawałki, a następnie pokrój je w cienkie słupki.
  • Krok 7

    5 min
    Do rondelka wlej olej (tyle, aby sięgał co najmniej 2 cm wysokości naczynia). Na rozgrzany tłuszcz wrzucaj partiami pokrojonego pora i smaż, aż zrobi się rumiany i chrupiący. Następnie wyłóż go na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru oleju. („Sianko” z pora możesz przygotować również w mikrofalówce, skrapiając pokrojone warzywo oliwą i podgrzewając około 3 minuty z mocą 1000 W.)
  • Krok 8

    3 min
    Połówki białek wypełnij wcześniej przygotowanym farszem i ułóż na „sianku” z usmażonego pora. Udekoruj koperkiem lub ulubionymi kiełkami.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Entrant
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Rodzinny posiłek
  • Tradycyjny przepis
  • Wielkanoc
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jajka z kawiorem

    Jajka z kawiorem

    22 min Łatwy
  • Jajka po wiedeńsku

    Jajka po wiedeńsku

    11 min Łatwy
  • Tradycyjne jajka wielkanocne

    Tradycyjne jajka wielkanocne

    22 min Łatwy
  • Jajka z kawiorem i łososiem

    Jajka z kawiorem i łososiem

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu