Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Następnie wystudź w zimnej wodzie i obierz ze skorupek.
Każde jajko przekrój wzdłuż, na pół. Oddziel żółtka od białek.
Żółtka przeciśnij przez praskę do ziemniaków lub dokładnie rozgnieć widelcem.
Tuńczyka odcedź z zalewy i rozdrobnij przy pomocy widelca. Dodaj do żółtek.
Następnie dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY i musztardę. Tak przygotowany farsz dopraw solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszaj.
Pora potnij na około 10 cm kawałki, a następnie pokrój je w cienkie słupki.
Do rondelka wlej olej (tyle, aby sięgał co najmniej 2 cm wysokości naczynia). Na rozgrzany tłuszcz wrzucaj partiami pokrojonego pora i smaż, aż zrobi się rumiany i chrupiący. Następnie wyłóż go na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru oleju. („Sianko” z pora możesz przygotować również w mikrofalówce, skrapiając pokrojone warzywo oliwą i podgrzewając około 3 minuty z mocą 1000 W.)
Połówki białek wypełnij wcześniej przygotowanym farszem i ułóż na „sianku” z usmażonego pora. Udekoruj koperkiem lub ulubionymi kiełkami.