Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jajka faszerowane pastą ze szpinakiem
Dodaj do CookBook

Jajka faszerowane pastą ze szpinakiem

(0)
28 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
6 
Jajka
250  g
Szpinak
2  łyżek
Oliwa z oliwek
1  ząbek
Czosnek
3  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
trochę
Rzeżucha do dekoracji
trochę
Sól, pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.8 g
Wartość energetyczna
289.6 kcal
Tłuszcze
25.6 g
Białko
11.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jajka faszerowane pastą ze szpinakiem będą prawdziwą (i szybko znikającą) ozdobąTwojego odświętnego stołu. Przystawkę przygotujesz w zaledwie 25 minut. Szpinak w tej wersji - jako farsz do jajek ozdobionych rzeżuchą i jadalnymi kwiatami, polubią nawet najmłodsi. Na pewno uda Ci się zaciekawić ich możliwością wypróbowania jadalnych kwiatów - zdobiąc jajka faszerowane pastą ze szpinakiem, możesz sięgnąć po nasturcje, bratki, kwiaty mniszka lekarskiego lub... stokrotki.

Przygotowanie

28 min
  • Krok 1

    10 min
    Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i przekrój na połówki. Delikatnie wyjmij żółtka, przełóż do miski i dokładnie rozgnieć widelcem.
  • Krok 2

    3 min
    Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, przesmaż chwilę i dołóż szpinak.
  • Krok 3

    5 min
    Mieszając, smaż szpinak kilka minut, aż listki zmiękną. Wystudź i drobniutko posiekaj.
  • Krok 4

    3 min
    Szpinak przełóż do miski z rozgniecionymi żółtkami. Dodaj majonez, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 5

    5 min
    Tak przygotowaną pastą wypełniaj miejsca po żółtkach w połówkach jajek.
  • Krok 6

    2 min
    Przed podaniem posyp rzeżuchą. Wyjątkową dekoracją będą jadalne kwiaty.
Jajka faszerowane pastą ze szpinakiem

Krok 1 z 6

Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i przekrój na połówki. Delikatnie wyjmij żółtka, przełóż do miski i dokładnie rozgnieć widelcem.

Jajka faszerowane pastą ze szpinakiem

Krok 2 z 6

Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, przesmaż chwilę i dołóż szpinak.

Jajka faszerowane pastą ze szpinakiem

Krok 3 z 6

Mieszając, smaż szpinak kilka minut, aż listki zmiękną. Wystudź i drobniutko posiekaj.

Jajka faszerowane pastą ze szpinakiem

Krok 4 z 6

Szpinak przełóż do miski z rozgniecionymi żółtkami. Dodaj majonez, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj.

Jajka faszerowane pastą ze szpinakiem

Krok 5 z 6

Tak przygotowaną pastą wypełniaj miejsca po żółtkach w połówkach jajek.

Jajka faszerowane pastą ze szpinakiem

Krok 6 z 6

Przed podaniem posyp rzeżuchą. Wyjątkową dekoracją będą jadalne kwiaty.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Rodzinny posiłek
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Jajka faszerowane w skorupkach

    Jajka faszerowane w skorupkach

    32 min Łatwy
  • Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    25 min Łatwy
  • Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

    Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu