Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jajka faszerowane pastą z łososia i rzodkiewkami
Dodaj do CookBook

Jajka faszerowane pastą z łososia i rzodkiewkami

(0)
22 min
Łatwy
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
6 
Jajka
1  puszka
Łosoś (można zastąpić 150 g łososia wędzonego na ciepło)
3  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1  pęczek
Rzodkiewka
4  gałązek
Koperek
trochę
Sól i pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
2 g
Wartość energetyczna
217.8 kcal
Tłuszcze
18.6 g
Białko
9.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Wypróbuj jajka faszerowane pastą z łososia z rzodkiewkami. Rzodkiewki ozdobią, a przy okazji przyjemnie zaostrzą łagodne jajka z pastą rybną. Jeśli nie masz lub nie lubisz łososia, możesz go zastąpić inną rybą, np. tuńczykiem, halibutem lub dorszem. Jajka faszerowane pastą z łososia z rzodkiewkami ozdób też gałązkami koperku i ćwiartkami cytryny. Sokiem z cytryny możesz skropić każdą połówkę jajka. Łosoś go uwielbia, a dodatek soku odświeży smak przystawki. Na wszelki wypadek zrób większą porcję!

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    10 min
    Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i przekrój na połówki – na brzegach połówek możesz wyciąć ozdobne ząbki. Delikatnie wyjmij żółtka i przełóż do miski.
  • Krok 2

    2 min
    Do żółtek dodaj odsączonego z zalewy łososia i dokładnie rozgnieć widelcem.
  • Krok 3

    2 min
    Dodaj majonez i posiekany koperek (jedną gałązkę zostaw do dekoracji), dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 4

    5 min
    Pastę przełóż do szprycy i wypełniaj nią miejsca po żółtkach w połówkach jajek.
  • Krok 5

    3 min
    Tak przygotowane jajka ozdabiaj plasterkami rzodkiewek i piórkami koperku.
Jajka faszerowane pastą z łososia i rzodkiewkami

Krok 1 z 5

Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i przekrój na połówki – na brzegach połówek możesz wyciąć ozdobne ząbki. Delikatnie wyjmij żółtka i przełóż do miski.

Jajka faszerowane pastą z łososia i rzodkiewkami

Krok 2 z 5

Do żółtek dodaj odsączonego z zalewy łososia i dokładnie rozgnieć widelcem.

Jajka faszerowane pastą z łososia i rzodkiewkami

Krok 3 z 5

Dodaj majonez i posiekany koperek (jedną gałązkę zostaw do dekoracji), dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.

Jajka faszerowane pastą z łososia i rzodkiewkami

Krok 4 z 5

Pastę przełóż do szprycy i wypełniaj nią miejsca po żółtkach w połówkach jajek.

Jajka faszerowane pastą z łososia i rzodkiewkami

Krok 5 z 5

Tak przygotowane jajka ozdabiaj plasterkami rzodkiewek i piórkami koperku.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Entrant
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Rodzinny posiłek
  • Wielkanoc
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Jajka faszerowane w skorupkach

    Jajka faszerowane w skorupkach

    32 min Łatwy
  • Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    25 min Łatwy
  • Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

    Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu