Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jajka faszerowane pastą z awokado w chrupiącej panierce z krewetkami
Dodaj do CookBook

Jajka faszerowane pastą z awokado w chrupiącej panierce z krewetkami

(0)
45 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
7 
Jajka
1 
Dojrzałe awokado
100  g
Ugotowane krewetki koktajlowe
3  łyżek
Majonez Dekoracyjny Winiary
6  łyżek
Bułka tarta
4  gałązek
Kolendra lub natka pietruszki
trochę
Sól, pieprz
trochę
Olej do smażenia
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
16.3 g
Wartość energetyczna
396.7 kcal
Tłuszcze
29.1 g
Białko
18 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jajka faszerowane pastą z awokado w chrupiącej panierce z krewetkami

to nietypowa propozycja na Wielkanoc. Awokado w dojrzałej wersji świetnie nadaje się m.in. jako łatwa w przygotowaniu pasta, do nadziewania jajek. Pastę doskonale spoi dodatek Majonezu Dekoracyjnego Winiary. Sprawi on, że będzie ona miała kremową konsystencję. Chrupiące panierką jajka w tym wydaniu, z dodatkiem krewetek, będą elegancką przystawką na każdym odświętnym stole. Jajka faszerowane pastą z awokado w chrupiącej panierce z krewetkami to tylko jedna z możliwości wykorzystania awokado. Sprawdź więcej przepisów z tym owocem w roli głównej na Winiary.pl!

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    15 min
    Sześć jajek ugotuj na twardo, wystudź, obierz i przekrój na połówki. Delikatnie wyjmij żółtka i przełóż do miski.
  • Krok 2

    3 min
    Do żółtek dodaj awokado i dokładnie rozgnieć widelcem. Dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 3

    2 min
    Pozostałe jajko roztrzep w misce. Do drugiej miski wsyp bułkę tartą.
  • Krok 4

    15 min
    W małym rondelku rozgrzej olej. Połówki jajek panieruj najpierw w surowym jajku, a następnie w bułce i ostrożnie wkładaj do rozgrzanego oleju. Smaż na złocisty kolor, po czym wyjmuj łyżką cedzakową na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
  • Krok 5

    5 min
    Miejsca po żółtkach w połówkach jajek wypełniaj wcześniej przygotowanym farszem.
  • Krok 6

    5 min
    Na wierzchu każdego faszerowanego jajka układaj ugotowane lub odgrzane na patelni krewetki i dekoruj kolendrą lub natką pietruszki.
Jajka faszerowane pastą z awokado w chrupiącej panierce z krewetkami

Krok 1 z 6

Sześć jajek ugotuj na twardo, wystudź, obierz i przekrój na połówki. Delikatnie wyjmij żółtka i przełóż do miski.

Jajka faszerowane pastą z awokado w chrupiącej panierce z krewetkami

Krok 2 z 6

Do żółtek dodaj awokado i dokładnie rozgnieć widelcem. Dopraw solą i pieprzem.

Jajka faszerowane pastą z awokado w chrupiącej panierce z krewetkami

Krok 3 z 6

Pozostałe jajko roztrzep w misce. Do drugiej miski wsyp bułkę tartą.

Jajka faszerowane pastą z awokado w chrupiącej panierce z krewetkami

Krok 4 z 6

W małym rondelku rozgrzej olej. Połówki jajek panieruj najpierw w surowym jajku, a następnie w bułce i ostrożnie wkładaj do rozgrzanego oleju. Smaż na złocisty kolor, po czym wyjmuj łyżką cedzakową na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.

Jajka faszerowane pastą z awokado w chrupiącej panierce z krewetkami

Krok 5 z 6

Miejsca po żółtkach w połówkach jajek wypełniaj wcześniej przygotowanym farszem.

Jajka faszerowane pastą z awokado w chrupiącej panierce z krewetkami

Krok 6 z 6

Na wierzchu każdego faszerowanego jajka układaj ugotowane lub odgrzane na patelni krewetki i dekoruj kolendrą lub natką pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez wieprzowiny
  • Dip
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Przekąska
  • Smażone na głębokim tłuszczu
  • Wielkanoc
  • Z patelni
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Jajka faszerowane w skorupkach

    Jajka faszerowane w skorupkach

    32 min Łatwy
  • Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    25 min Łatwy
  • Jajka faszerowane humusem

    Jajka faszerowane humusem

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu