Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jajka faszerowane krewetkami
Dodaj do CookBook

Jajka faszerowane krewetkami

(0)
1 godz 52 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
6 
Jajka
30  g
Orzeszki ziemne solone
0.5  pęczek
Natka pietruszki
1  łyżka
Sok z cytryny
20  g
Parmezan twardy lub pecorino
2 
Pomarańcze
1  ząbek
Czosnek
12 
Krewetki z ogonkami
trochę
Oliwa
1  szczypta
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.8 g
Wartość energetyczna
107.9 kcal
Tłuszcze
7 g
Białko
7.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jajka faszerowane krewetkami oraz pesto z orzeszków ziemnych, żółtek, startego parmezanu, natki pietruszki, majonezu i oliwy, podane ze smażonymi krewetkami marynowanymi w soku pomarańczowym z czosnkiem.

Przygotowanie

112 min
  • Krok 1

    12 min
    Jajka włóż do garnka z zimną wodą, zagotuj i odstaw z ognia na 12 minut. Po tym czasie jajka będą idealnie twarde i dzięki temu nie popękają. Zalej zimną wodą.
  • Krok 2

    10 min
    Jajka obierz, przekrój wzdłuż i wybierz żółtka. Przetrzyj żółtka przez sitko do miski, w której przygotujesz farsz.
  • Krok 3

    10 min
    Przygotuj pesto. Orzeszki, żółtka, starty ser, natkę, majonez, 2 łyżki oliwy umieść w misie miksującej blendera. Dopraw pieprzem i zmiksuj.
  • Krok 4

    75 min
    Krewetki obierz z pancerzyków i usuń jelita. Wyciśnij sok z pomarańczy do miski z oczyszczonymi krewetkami dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Marynuj przez godzinę. Rozgrzej łyżkę oliwy na patelni, przesmaż odsączone krewetki około 2 minut.
  • Krok 5

    5 min
    Jajka wypełnij pesto. Na każdym jajku ułóż po jednej krewetce.
Jajka faszerowane krewetkami

Krok 1 z 5

Jajka włóż do garnka z zimną wodą, zagotuj i odstaw z ognia na 12 minut. Po tym czasie jajka będą idealnie twarde i dzięki temu nie popękają. Zalej zimną wodą.

Jajka faszerowane krewetkami

Krok 2 z 5

Jajka obierz, przekrój wzdłuż i wybierz żółtka. Przetrzyj żółtka przez sitko do miski, w której przygotujesz farsz.

Jajka faszerowane krewetkami

Krok 3 z 5

Przygotuj pesto. Orzeszki, żółtka, starty ser, natkę, majonez, 2 łyżki oliwy umieść w misie miksującej blendera. Dopraw pieprzem i zmiksuj.

Jajka faszerowane krewetkami

Krok 4 z 5

Krewetki obierz z pancerzyków i usuń jelita. Wyciśnij sok z pomarańczy do miski z oczyszczonymi krewetkami dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Marynuj przez godzinę. Rozgrzej łyżkę oliwy na patelni, przesmaż odsączone krewetki około 2 minut.

Jajka faszerowane krewetkami

Krok 5 z 5

Jajka wypełnij pesto. Na każdym jajku ułóż po jednej krewetce.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Poniżej 300 kcal
  • Przekąska
  • Wielkanoc
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Jajka faszerowane w skorupkach

    Jajka faszerowane w skorupkach

    32 min Łatwy
  • Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    25 min Łatwy
  • Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

    Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu