Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Następnie wystudź w zimnej wodzie i obierz ze skorupek.
Każde jajko przekrój wzdłuż, na pół. Oddziel żółtka od białek.
W misce wymieszaj ze sobą: odcedzoną z zalewy ciecierzycę (możesz zostawić kilka ziaren do dekoracji), żółtka oraz Majonez Dekoracyjny WINIARY. Całość zmiksuj blenderem na gładką masę. Dopraw do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz mielonym kuminem.
Połówki białek wypełnij przygotowanym farszem.
Oprósz je delikatnie mielonym kuminem i udekoruj kawałkami korniszonów. Możesz również dołożyć półplasterki rzodkiewki, koperek lub kiełki.