Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jajka faszerowane humusem
Dodaj do CookBook

Jajka faszerowane humusem

(0)
30 min
Łatwy
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 Porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
6 
Jajka
4  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
0.5  puszka
Ciecierzyca (z puszki lub namoczona przez noc i ugotowana)
trochę
Sok z cytryny
trochę
Sól
trochę
Pieprz
1  szczypta
Kumin mielony
trochę
Korniszony
1 
Rzodkiewka do dekoracji
trochę
Koperek lub ulubione kiełki do dekoracji
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
5.2 g
Wartość energetyczna
111.6 kcal
Tłuszcze
7.9 g
Białko
4.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jajka faszerowane humusem to pyszna wersja jajek faszerowanych. Połówki jajek wypełnione farszem z ciecierzycy i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, który nadaje wyrazistości, to doskonała przekąska również na inne okazje.

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    9 min
    Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Następnie wystudź w zimnej wodzie i obierz ze skorupek.
  • Krok 2

    3 min
    Każde jajko przekrój wzdłuż, na pół. Oddziel żółtka od białek.
  • Krok 3

    3 min
    W misce wymieszaj ze sobą: odcedzoną z zalewy ciecierzycę (możesz zostawić kilka ziaren do dekoracji), żółtka oraz Majonez Dekoracyjny WINIARY. Całość zmiksuj blenderem na gładką masę. Dopraw do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz mielonym kuminem.
  • Krok 4

    5 min
    Połówki białek wypełnij przygotowanym farszem.
  • Krok 5

    3 min
    Oprósz je delikatnie mielonym kuminem i udekoruj kawałkami korniszonów. Możesz również dołożyć półplasterki rzodkiewki, koperek lub kiełki.
Jajka faszerowane humusem

Krok 1 z 5

Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Następnie wystudź w zimnej wodzie i obierz ze skorupek.

Jajka faszerowane humusem

Krok 2 z 5

Każde jajko przekrój wzdłuż, na pół. Oddziel żółtka od białek.

Jajka faszerowane humusem

Krok 3 z 5

W misce wymieszaj ze sobą: odcedzoną z zalewy ciecierzycę (możesz zostawić kilka ziaren do dekoracji), żółtka oraz Majonez Dekoracyjny WINIARY. Całość zmiksuj blenderem na gładką masę. Dopraw do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz mielonym kuminem.

Jajka faszerowane humusem

Krok 4 z 5

Połówki białek wypełnij przygotowanym farszem.

Jajka faszerowane humusem

Krok 5 z 5

Oprósz je delikatnie mielonym kuminem i udekoruj kawałkami korniszonów. Możesz również dołożyć półplasterki rzodkiewki, koperek lub kiełki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Danie z resztek
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Rodzinny posiłek
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Jajka faszerowane w skorupkach

    Jajka faszerowane w skorupkach

    32 min Łatwy
  • Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    25 min Łatwy
  • Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

    Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu