Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Następnie wystudź w zimnej wodzie i obierz ze skorupek.
Każde jajko przekrój wzdłuż, na pół. Oddziel żółtka od białek.
Żółtka przeciśnij przez praskę do ziemniaków lub dokładnie rozgnieć widelcem.
Zielony groszek przelej ciepłą wodą, aby się rozmroził. Dokładnie odcedź, a następnie zmiksuj na gładką masę przy pomocy blendera. (Możesz zostawić kilka całych ziaren groszku do dekoracji.)
Połącz masy z groszku i żółtek. Dopraw całość do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny i wymieszaj.
Następnie dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY i ponownie wymieszaj farsz.
Rzodkiewkę pokrój w półplasterki. Szczypiorek potnij na kawałki o długości 2-3 cm. Suszone pomidory pokrój w paski.
Połówki białek wypełnij przygotowanym farszem i udekoruj je pokrojonymi warzywami. Możesz dołożyć również pozostawione ziarna groszku czy ulubione kiełki.