Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka a'la burgery to oryginalny pomysł na podanie klasycznej wielkanocnej przekąski. Podawane z majonezem i udekorowane szczypiorkiem powracają co roku na świąteczny stół. Może tym razem warto przygotować je w całkiem nowy sposób? Jajka w formie burgerów z majonezem, boczkiem i serem będą pyszną niespodzianką dla wszystkich domowników!
Jajka pościnaj z jednego boku, a następnie przetnij wzdłuż, na połówki.
Przygotuj spody "burgerów" – posmaruj ścięte połówki jajek majonezem, następnie układaj na nich sałatę, ser, pomidor, boczek, na wierzch połóż po łyżeczce majonezu i przykrywaj drugą połówką jajka.
Na koniec każdego „burgera” przebij wykałaczką i posyp uprażonym sezamem.