Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Indyk w sosie pieczarkowo-serowo-czosnkowym

0
71 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600 g
Pierś z indyka
500 g
Pieczarki
1 trochę
Olej
200 g
Serek homogenizowany
150 g
Ser brie
2 ząbków
Czosnek
6 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
18.58 g
Węglowodany
8.31 g
Białko
45.05 g
Wartość energetyczna
372.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

71 min
Krok 1
5 min
Filet pokrój na cztery plastry, lekko rozbij.
Krok 2
10 min
Pieczarki oczyść i pokrój w plastry, podsmaż z kostką bulionową do odparowania płynu. Dopraw pieprzem. Ostudź.
Krok 3
5 min
Serek homogenizowany i ser pleśniowy połącz. Utrzyj lub zmiksuj, dodaj drobno pokrojony czosnek.
Krok 4
2 min
Naczynie do zapiekania posmaruj olejem.
Krok 5
3 min
Mięso delikatnie dopraw solą i pieprzem, oprósz mąką i rozłóż pojedynczo w naczyniu do zapiekania.
Krok 6
5 min
Zimne pieczarki połącz z masą serowo-czosnkową, a następnie rozłóż porcje na mięsie.
Krok 7
40 min
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wstaw naczynie i piecz około 40 minut.
Krok 8
1 min
Gotową potrawę podaj z ryżem ugotowanym na sypko.
Indyk w sosie pieczarkowo-serowo-czosnkowym

Krok 1 z 8

Filet pokrój na cztery plastry, lekko rozbij.

Indyk w sosie pieczarkowo-serowo-czosnkowym

Krok 2 z 8

Pieczarki oczyść i pokrój w plastry, podsmaż z kostką bulionową do odparowania płynu. Dopraw pieprzem. Ostudź.

Indyk w sosie pieczarkowo-serowo-czosnkowym

Krok 3 z 8

Serek homogenizowany i ser pleśniowy połącz. Utrzyj lub zmiksuj, dodaj drobno pokrojony czosnek.

Indyk w sosie pieczarkowo-serowo-czosnkowym

Krok 4 z 8

Naczynie do zapiekania posmaruj olejem.

Indyk w sosie pieczarkowo-serowo-czosnkowym

Krok 5 z 8

Mięso delikatnie dopraw solą i pieprzem, oprósz mąką i rozłóż pojedynczo w naczyniu do zapiekania.

Indyk w sosie pieczarkowo-serowo-czosnkowym

Krok 6 z 8

Zimne pieczarki połącz z masą serowo-czosnkową, a następnie rozłóż porcje na mięsie.

Indyk w sosie pieczarkowo-serowo-czosnkowym

Krok 7 z 8

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wstaw naczynie i piecz około 40 minut.

Indyk w sosie pieczarkowo-serowo-czosnkowym

Krok 8 z 8

Gotową potrawę podaj z ryżem ugotowanym na sypko.

Delikatny, aromatyczny pieczony indyk w sosie pieczarkowo-serowo-czosnkowym najlepiej smakuje podany z sypkim ryżem i sałatką z dojrzałych pomidorów. Podsmażane pieczarki zyskują intensywny smak dzięki kostce Bulionu pieczarkowego z maślaną nutą WINIARY, a całość dopełnia kremowy sos z serka homogenizowanego i sera pleśniowego z dodatkiem świeżego czosnku. Jednym słowem - pyszności!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika