Grillowany stek z pomidora bawole serce z sosem ziołowym Winiary
26min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
2.87 g
Węglowodany
12.96 g
Tłuszcze
2.2 g
Wartość energetyczna
84.28 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
26 min
Krok 1
10 min
Pomidory pokrój na grube plastry o ok 1-1,5 cm grubości. Posmaruj oliwą i grilluj kilka minut z obu stron.
Krok 2
7 min
Na patelni na oliwie podsmaż bułkę tartą. Posiekaj natkę pietruszki i bazylię. Zetrzyj skórkę z cytryny.
Krok 3
8 min
Wymieszaj podsmażoną bułkę z ziołami i skórkami z cytryny. Skrop sokiem z cytryny. Taką kruszonką posyp grillowane pomidory.
Krok 4
1 min
Serwuj z sosem ziołowym Winiary i grzankami.
Szukasz inspiracji na grilla? Dobrze trafiłaś! Mamy dla Ciebie coś wyjątkowego — Grillowany stek z pomidora bawole serce z sosem ziołowym Winiary! To idealna propozycja dla wszystkich, którym znudziły się tradycyjne kiełbasy z rusztu. Ten przepis ucieszy nie tylko tych, którzy szukają nowych sposobów na grilla, ale również tych, którzy szukają rozwiązań niewymagających dużej ilości czasu. Sprawdź nasz przepis!
Komentarze 0