Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Grillowany kalafior i kapusta pekińska

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Grillowany kalafior i kapusta pekińska

(1)
43 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Winairy
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Kalafior
1 
Kapusta pekińska
4  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1  łyżka
Sos sojowy
1  łyżeczka
Olej sezamowy
1  łyżeczka
Cukier trzcinowy
1  łyżeczka
Imbir tarty
2  ząbków
Czosnek posiekany
1  łyżka
Ketchup
1  łyżka
Ocet winny
1  pęczek
Szczypiorek posiekany
4  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1  łyżka
Buraki zblendowane
1  ząbek
Czosnek posiekany
1  łyżeczka
Sok z cytryny
4  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
4  plastrów
Boczek wysmażony na chrupko na suchej patelni i pokruszony
0.5 
Czerwona cebula drobno posiekana
1 
Papryczka chili drobno posiekana
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
14.2 g
Wartość energetyczna
542.7 kcal
Tłuszcze
52.7 g
Białko
5.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Grillowany kalafior i kapusta pekińska zaskoczą Cię swoimi bogatymi, lekko orzechowymi smakami i aromatem. Warzywa potrafią być w kuchni bardzo inspirujące i w wersji grillowanej, zyskują pełnię smaku. Danie podawaj z majonezem bazyliowo cytrynowym lub majonezem orientalnym.

Przygotowanie

43 min
  • Krok 1

    5 min
    Kalafior pokrój na plastry grubości około 1 cm.
  • Krok 2

    5 min
    Kalafior pokrój na plastry grubości około 1 cm.
  • Krok 3

    3 min
    Kapustę przekrój na pół.
  • Krok 4

    15 min
    Warzywa grilluj około 15 minut, obracając w połowie czasu.
  • Krok 5

    5 min
    W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki - SOS SŁODKO-KWAŚNY.
  • Krok 6

    5 min
    W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki - SOS BURACZKOWO-CZOSNKOWY.
  • Krok 7

    5 min
    W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki - SOS CRISPY BACON.
Grillowany kalafior i kapusta pekińska

Krok 1 z 7

Kalafior pokrój na plastry grubości około 1 cm.

Grillowany kalafior i kapusta pekińska

Krok 2 z 7

Kalafior pokrój na plastry grubości około 1 cm.

Grillowany kalafior i kapusta pekińska

Krok 3 z 7

Kapustę przekrój na pół.

Grillowany kalafior i kapusta pekińska

Krok 4 z 7

Warzywa grilluj około 15 minut, obracając w połowie czasu.

Grillowany kalafior i kapusta pekińska

Krok 5 z 7

Składniki: Majonez Dekoracyjny WINIARY, Sos sojowy, Olej sezamowy (ew. oliwy), Cukier trzcinowy, Imbir tarty, Czosnek, Ketchup, Ocet winny czerwony, Szczypiorek

W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki - SOS SŁODKO-KWAŚNY.

Grillowany kalafior i kapusta pekińska

Krok 6 z 7

Składniki: Majonez Dekoracyjny WINIARY, Buraki, Czosnek, Sok z cytryny

W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki - SOS BURACZKOWO-CZOSNKOWY.

Grillowany kalafior i kapusta pekińska

Krok 7 z 7

Składniki: Majonez Dekoracyjny WINIARY, Boczek, Czerwona cebula mała, Papryczka chili

W tym czasie przygotuj wybrany sos, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki - SOS CRISPY BACON.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

kunal.a1

Nice REcipe
Nice REcipe (niezweryfikowany) 06/10/2025-12:56 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Danie główne
  • Grill
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Grillowany filet z kurczaka z majonezem kolendrowym

    Grillowany filet z kurczaka z majonezem kolendrowym

    16 min Łatwy
  • Grillowany kalafior wraz z liśćmi w sosie pad thai

    Grillowany kalafior wraz z liśćmi w sosie pad thai

    16 min Łatwy
  • Bowl z grillowanym halloumi

    Bowl z grillowanym halloumi

    27 min Łatwy
  • Grillowany mix sezonowych warzyw

    Grillowany mix sezonowych warzyw

    28 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu