Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Grillowany filet z kurczaka z majonezem kolendrowym
Dodaj do CookBook

Grillowany filet z kurczaka z majonezem kolendrowym

(0)
16 min
Łatwy
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
500  g
Pierś z kurczaka
3  ząbków
Czosnek
1  łyżeczka
Słodka papryka
1  szczypta
Kolendra mielona
1 
Dip:
5  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1  łyżeczka
Imbir tarty
2  ząbków
Czosnek
1  łyżeczka
Miód
1  łyżeczka
Miód
1  łyżka
Sok z limonki
1  pęczek
Kolendra świeża posiekana
trochę
Papryczki chilli (opcjonalnie, dla pikantności)
trochę
Sól, pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13.1 g
Wartość energetyczna
451.8 kcal
Tłuszcze
31.3 g
Białko
30.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

16 min
  • Krok 1

    5 min
    Filety lekko spłaszcz dłonią lub tłuczkiem. W misce wymieszaj 2 łyżki majonezu, przeciśnięte 3 ząbki czosnku, słodką paprykę, szczyptę mielonej kolendry, 1 łyżeczkę miodu, sól i pieprz. Natrzyj mięso marynatą, przykryj i odstaw na co najmniej 30 min (najlepiej na noc w lodówce).
  • Krok 2

    5 min
    Rozgrzej grill lub patelnię grillową i grilluj filety 5–6 min z każdej strony, aż będą dobrze wysmażone. Przed podaniem pozwól mięsu odpocząć 5 min.
  • Krok 3

    5 min
    Dip kolendrowy: połącz 5 łyżek majonezu, starty imbir, przeciśnięte 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczkę miodu, sok z limonki, garść posiekanej kolendry oraz posiekane chili (opcjonalnie). Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj na gładki sos.
  • Krok 4

    1 min
    Kurczaka podawaj z dipem kolendrowym i coleslawem mango.
Grillowany filet z kurczaka z majonezem kolendrowym

Krok 1 z 4

Filety lekko spłaszcz dłonią lub tłuczkiem. W misce wymieszaj 2 łyżki majonezu, przeciśnięte 3 ząbki czosnku, słodką paprykę, szczyptę mielonej kolendry, 1 łyżeczkę miodu, sól i pieprz. Natrzyj mięso marynatą, przykryj i odstaw na co najmniej 30 min (najlepiej na noc w lodówce).

Grillowany filet z kurczaka z majonezem kolendrowym

Krok 2 z 4

Rozgrzej grill lub patelnię grillową i grilluj filety 5–6 min z każdej strony, aż będą dobrze wysmażone. Przed podaniem pozwól mięsu odpocząć 5 min.

Grillowany filet z kurczaka z majonezem kolendrowym

Krok 3 z 4

Dip kolendrowy: połącz 5 łyżek majonezu, starty imbir, przeciśnięte 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczkę miodu, sok z limonki, garść posiekanej kolendry oraz posiekane chili (opcjonalnie). Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj na gładki sos.

Grillowany filet z kurczaka z majonezem kolendrowym

Krok 4 z 4

Kurczaka podawaj z dipem kolendrowym i coleslawem mango.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grill
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Grillowany kalafior i kapusta pekińska

    Grillowany kalafior i kapusta pekińska

    43 min Łatwy
  • Grillowany kalafior wraz z liśćmi w sosie pad thai

    Grillowany kalafior wraz z liśćmi w sosie pad thai

    16 min Łatwy
  • Bowl z grillowanym halloumi

    Bowl z grillowanym halloumi

    27 min Łatwy
  • Grillowany mix sezonowych warzyw

    Grillowany mix sezonowych warzyw

    28 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu