Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grillowany dorsz z warzywami, jabłkiem i sosem tatarskim Winiary

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Dorsz
1 
Papryka
5 
Pieczarki
2 
Cebula
1 
Jabłka
0.5 łyżeczka
Sól morska
0.5 łyżeczka
Kozieradka
0.5 łyżeczka
Szałwia suszona
0.5 łyżeczka
Tymianek suszony
0.25 łyżeczka
Pieprz
1 trochę
Cukier brązowy
1 trochę
Olej
0.25 łyżeczka
Kolendra

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
142.24 kcal
Węglowodany
12.06 g
Białko
10.45 g
Tłuszcze
6.22 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
15 min
Rybę filetujemy i kroimy na 4 kawałki. Warzywa kroimy w plastry, jabłko także razem ze skórką. Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą, po czym oprószamy nimi i rybę, i warzywa, i jabłko.
Krok 2
14 min
Ruszt smarujemy olejem, gdy będzie już gorący, układamy na nim wszystkie produkty, grillujemy z każdej strony po 4-5 min, zależy od grubości.
Krok 3
1 min
Na talerzu układamy kolejno plaster jabłka, pieczarki, paprykę, rybę, sos tatarski, cebulę i znów pieczarki. Podajemy od razu po przygotowaniu. Całość smakuje wybornie, a sos tatarski świetnie się komponuje z tymi składnikami.
Grillowany dorsz z warzywami, jabłkiem i sosem tatarskim Winiary

Krok 1 z 3

Rybę filetujemy i kroimy na 4 kawałki. Warzywa kroimy w plastry, jabłko także razem ze skórką. Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą, po czym oprószamy nimi i rybę, i warzywa, i jabłko.

Grillowany dorsz z warzywami, jabłkiem i sosem tatarskim Winiary

Krok 2 z 3

Ruszt smarujemy olejem, gdy będzie już gorący, układamy na nim wszystkie produkty, grillujemy z każdej strony po 4-5 min, zależy od grubości.

Grillowany dorsz z warzywami, jabłkiem i sosem tatarskim Winiary

Krok 3 z 3

Na talerzu układamy kolejno plaster jabłka, pieczarki, paprykę, rybę, sos tatarski, cebulę i znów pieczarki. Podajemy od razu po przygotowaniu. Całość smakuje wybornie, a sos tatarski świetnie się komponuje z tymi składnikami.

Ryba to idealny produkt na grilla, do tego warzywa i świetny sos, i całość nabiera smaku.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika