Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Grillowane warzywa z sosem czosnkowym
Dodaj do CookBook

Grillowane warzywa z sosem czosnkowym

(0)
47 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Natalia Banaś
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Młode ziemniaki
1 
Papryka czerwona
1 
Papryka żółta
4 
Czerwona cebula
1 
Cukinia
2 
Buraki
2 
Marchewka
0.5  szklanka
Olej rzepakowy
trochę
Pieprz i sól
trochę
Zioła prowansalskie
trochę
Słodka papryka
trochę
Papryka ostra mielona
trochę
Ketchup łagodny WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
61.3 g
Wartość energetyczna
545.8 kcal
Tłuszcze
32.1 g
Białko
7.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

47 min
  • Krok 1

    15 min
    Ziemniaki w całości w skórce umyć i gotować w osolonej wodzie ok 15 min., żeby były jeszcze nie do końca ugotowane. Odlać wodę.
  • Krok 2

    10 min
    Cebulę obrać i pokroić w pióra, marchewkę obrać i pokroić w słupki, takie grubsze. Z obu papryk wykroić gniazda nasienne i pokroić w kwadraty o boku ok. 1,5 cm, buraki obrać ze skóry i pokroić w cienkie plasterki, cukinię pokroić w kwadraciki.
  • Krok 3

    20 min
    Wszystkie warzywa wrzucić do jednej miski, wymieszać, dodać olej oraz sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodką i ostrą paprykę. Wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i grillować aż do miękkości, co jakiś czas mieszając.
  • Krok 4

    1 min
    Podawać z ketchupem WINIARY lub sosem czosnkowym.
  • Krok 5 - sos czosnkowy

    1 min
    Wymieszać 2 łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY z 3 łyżkami śmietany 18%, szczyptą soli, pieprzu i niewielką ilością koperku.
Grillowane warzywa z sosem czosnkowym

Krok 1 z 5

Ziemniaki w całości w skórce umyć i gotować w osolonej wodzie ok 15 min., żeby były jeszcze nie do końca ugotowane. Odlać wodę.

Grillowane warzywa z sosem czosnkowym

Krok 2 z 5

Cebulę obrać i pokroić w pióra, marchewkę obrać i pokroić w słupki, takie grubsze. Z obu papryk wykroić gniazda nasienne i pokroić w kwadraty o boku ok. 1,5 cm, buraki obrać ze skóry i pokroić w cienkie plasterki, cukinię pokroić w kwadraciki.

Grillowane warzywa z sosem czosnkowym

Krok 3 z 5

Wszystkie warzywa wrzucić do jednej miski, wymieszać, dodać olej oraz sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodką i ostrą paprykę. Wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i grillować aż do miękkości, co jakiś czas mieszając.

Grillowane warzywa z sosem czosnkowym

Krok 4 z 5

Podawać z ketchupem WINIARY lub sosem czosnkowym.

Grillowane warzywa z sosem czosnkowym

Krok 5 - sos czosnkowy z 5

Wymieszać 2 łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY z 3 łyżkami śmietany 18%, szczyptą soli, pieprzu i niewielką ilością koperku.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Dodatek
  • Grill
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Rodzinny posiłek
  • Wegańskie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Grillowane krążki kukurydzy

    Grillowane krążki kukurydzy

    36 min Łatwy
  • Grillowane pakieciki z kurczakiem i warzywami

    Grillowane pakieciki z kurczakiem i warzywami

    44 min Łatwy
  • Grillowane warzywa z dipem bazyliowym

    Grillowane warzywa z dipem bazyliowym

    35 min Łatwy
  • Grillowane szaszłyki - roladki z kurczaka

    Grillowane szaszłyki - roladki z kurczaka

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu