Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Grillowane warzywa z dipem bazyliowym
Dodaj do CookBook

Grillowane warzywa z dipem bazyliowym

(0)
35 min
Łatwy
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Cukinia
2 
Kukurydza
1 
Mały bakłażan
1  pęczek
Zielone szparagi
500  g
Ziemniaki małe
2 
Czerwona cebula mała
2  gałązek
Pomidorki cherry
trochę
Sos:
8  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
2  łyżek
Pesto bazyliowe
1  łyżka
Skórka starta z cytryny
1  łyżka
Sok z cytryny
1  szczypta
Sól i pieprz do smaku
trochę
Marynata:
2  gałązek
Tymianek
1  gałązka
Rozmaryn
0.5  szklanka
Oliwa z oliwek
3  ząbków
Czosnek
1  szczypta
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
53.5 g
Wartość energetyczna
707.5 kcal
Tłuszcze
53.6 g
Białko
11.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    5 min
    Warzywa umyj. Cukinię i bakłażan pokrój w plastry 1 cm, kukurydze w grube krążki lub ósemki, ziemniaki przekrój na połówki lub ćwiartki, cebule w ćwiartki lub grube krążki; odłam zdrewniałe końce szparagów, a pomidorki zostaw na gałązkach.
  • Krok 2

    5 min
    W misce wymieszaj oliwę z posiekanym czosnkiem, listkami tymianku i rozmarynu (jeśli używasz) oraz solą i pieprzem. Wrzuć warzywa i porządnie obtocz w marynacie.
  • Krok 3

    20 min
    Rozgrzej grill (lub patelnię grillową). Grilluj warzywa partiami: ziemniaki i kukurydzę ok. 10 min, plastry bakłażana i cukinii 3 – 4 min z każdej strony, cebulę 5 min, szparagi i pomidorki 2 – 3 min, aż zmiękną i pojawią się apetyczne paski.
  • Krok 4

    5 min
    Aby przygotować sos: wymieszaj majonez, pesto bazyliowe, sok oraz skórkę z cytryny, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Grillowane warzywa z dipem bazyliowym

Krok 1 z 4

Warzywa umyj. Cukinię i bakłażan pokrój w plastry 1 cm, kukurydze w grube krążki lub ósemki, ziemniaki przekrój na połówki lub ćwiartki, cebule w ćwiartki lub grube krążki; odłam zdrewniałe końce szparagów, a pomidorki zostaw na gałązkach.

Grillowane warzywa z dipem bazyliowym

Krok 2 z 4

W misce wymieszaj oliwę z posiekanym czosnkiem, listkami tymianku i rozmarynu (jeśli używasz) oraz solą i pieprzem. Wrzuć warzywa i porządnie obtocz w marynacie.

Grillowane warzywa z dipem bazyliowym

Krok 3 z 4

Rozgrzej grill (lub patelnię grillową). Grilluj warzywa partiami: ziemniaki i kukurydzę ok. 10 min, plastry bakłażana i cukinii 3 – 4 min z każdej strony, cebulę 5 min, szparagi i pomidorki 2 – 3 min, aż zmiękną i pojawią się apetyczne paski.

Grillowane warzywa z dipem bazyliowym

Krok 4 z 4

Aby przygotować sos: wymieszaj majonez, pesto bazyliowe, sok oraz skórkę z cytryny, dopraw solą i pieprzem do smaku.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Dodatek
  • Grill
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Grillowane krążki kukurydzy

    Grillowane krążki kukurydzy

    36 min Łatwy
  • Grillowane pakieciki z kurczakiem i warzywami

    Grillowane pakieciki z kurczakiem i warzywami

    44 min Łatwy
  • Grillowane szaszłyki - roladki z kurczaka

    Grillowane szaszłyki - roladki z kurczaka

    35 min Łatwy
  • Grillowane pałki z kurczaka

    Grillowane pałki z kurczaka

    24 godz 58 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu