Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grillowane pomidory na toście z serem dojrzewającym

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 kawałków
Pieczywo chrupkie na zakwasie naturalnym
50 g
Ser kozi
15 
Pomidory kolorowe
2 łyżek
Oliwa z oliwek
5 ząbków
Czosnek
1 pęczek
Bazylia świeża
1 słoik
Pesto bazyliowe
1 pęczek
Kolendra świeża
1 pęczek
Koperek
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
22.21 g
Węglowodany
60.17 g
Tłuszcze
50.94 g
Wartość energetyczna
791.95 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
10 min
Pieczywo kroimy na duże kromki i smarujemy pesto (jeśli jest za gęste rozrzedzamy je z oliwą). Następnie kromki grillujemy z obu stron aż będą chrupkie.
Krok 2
10 min
Pomidory kroimy na dosyć grube plastry. Skrapiamy oliwą z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem. Patelnie grillową mocno rozgrzewamy i dodatkowo smarujemy oliwą z oliwek. Układamy pomidory i krótko smażymy z obu stron tak aby zdążyły się zarumienić ale się nie rozpadły
Krok 3
5 min
Czosnek rozetrzyj lub przeciśnij przez praskę. Dodaj do majonezu z posiekanymi ziołami (lub pesto). Całość dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
5 min
Grzankę posmaruj majonezem. Dodaj pomidory, kawałki sera oraz świeże zioła.
Grillowane pomidory na toście z serem dojrzewającym

Krok 1 z 4

Pieczywo kroimy na duże kromki i smarujemy pesto (jeśli jest za gęste rozrzedzamy je z oliwą). Następnie kromki grillujemy z obu stron aż będą chrupkie.

Grillowane pomidory na toście z serem dojrzewającym

Krok 2 z 4

Pomidory kroimy na dosyć grube plastry. Skrapiamy oliwą z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem. Patelnie grillową mocno rozgrzewamy i dodatkowo smarujemy oliwą z oliwek. Układamy pomidory i krótko smażymy z obu stron tak aby zdążyły się zarumienić ale się nie rozpadły

Grillowane pomidory na toście z serem dojrzewającym

Krok 3 z 4

Czosnek rozetrzyj lub przeciśnij przez praskę. Dodaj do majonezu z posiekanymi ziołami (lub pesto). Całość dopraw solą i pieprzem.

Grillowane pomidory na toście z serem dojrzewającym

Krok 4 z 4

Grzankę posmaruj majonezem. Dodaj pomidory, kawałki sera oraz świeże zioła.

Latem na naszym stole zdecydowanie króluje pomidor. Ten czerwony, ale też zielony, żółty, różowe, pomarańczowe, wszelkiej maści... Pokażemy Wam fajny sposób na niecodzienną kanapkę z grillowanymi pomidorami i dressingiem na bazie lekkiego majonezu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika