grillowane podpłomyki z sałatką z soczewicy i marynowanej czerwonej kapusty z akcentem zimnego sosu WINIARY
30min
Łatwy
1 trochę
200 g
Soczewica czarna beluga
110 g
Kapusta czerwona
30 g
Twaróg półtłusty
1 trochę
Ocet
20 g
Dymka
0.5 łyżeczka
Natka pietruszki
1 trochę
Sól
2 szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
0.5 szklanka
Oliwa z oliwek
1 opakowanie
Drożdże suszone
50 ml
Woda
0.5 łyżeczka
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
23.02 g
Węglowodany
62.28 g
Tłuszcze
25.25 g
Wartość energetyczna
579.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
20 min
Sypkie składniki na podpłomyki wymieszać dokładnie, wlać oliwę i stopniowo ciepłą wodę. Wyrobić tak, by ciasto odchodziło od ręki. Odstawić na chwilę do podrośnięcia. Potem w ręku formować placki i grillować z dwóch stron.
Krok 2
10 min
Teraz pora na sałatkę: do miski dodać soczewicę, natkę pietruszki , zgrilowaną dymkę, pokruszony twaróg i uprzednio nasoloną i skropioną octem czerwoną kapustę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na podpłomyki, niczym na kanapkę wykładać porcję sałatki i obficie polać sosem curry WINIARY. TO BĘDZIE WSPANIAŁY GRILL!
Komentarze 0