Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Grillowane pałki z kurczaka to bardzo sycący przepis na obiad. Podawaj z surówką i majonezem z limonką i szczypiorkiem, majonezem miętowym lub majonezem jalapenio.
Wszystkie składniki marynaty (Majonez Dekoracyjny WINIARY, olej, posiekany rozmaryn, musztarda, posiekany czosnek, papryka słodka, pieprz cayenne, kumin mielony, sól) wymieszaj w dużej misce.
Do marynaty dodaj pałki z kurczaka, wymieszaj i odstaw na co najmniej 2 godziny, a najlepiej – na całą noc.
Pałki grilluj przez około 30-35 minut, często obracając.
W tym czasie przygotuj sos, mieszając dokładnie Majonez Dekoracyjny WINIARY, sos sojowy, sok ananasowy, tarty imbir, drobno posiekany ananas i posiekany czosnek.
Gotowe pałki podawaj z sosem w osobnej miseczce.