Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grillowane pałeczki z drobiowego mięsa mielonego i boczku

(1)
20min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest cris04
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400  g
Mięso mielone z indyka
2  dag
Żółtko
trochę
Pieprz czarny
trochę
Przyprawa do mięs
2  ząbków
1  szczypta
Chili
0.25  łyżeczka
Skórka z cytryny
100  g
Boczek wędzony
1  dag
Bułka tarta
trochę
Kolendra świeża
40  g
Sos Meksykański WINIARY

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
24.52 g
Węglowodany
5.38 g
Tłuszcze
25.77 g
Wartość energetyczna
351.91 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
5 min
Mięso (dobrze schłodzone) wymieszać z żółtkami, zmiażdżonym czosnkiem i pozostałymi przyprawami. Masę mięsną starannie wyrobić, jeśli jest zbyt rzadka dodać odrobinę bułki tartej.
Krok 2
5 min
Mięso nakładać na namoczone patyczki, wilgotnymi dłońmi formować cienkie pałeczki mięsne.
Krok 3
5 min
Wąskimi i bardzo cienkimi paseczkami boczku okręcić ukośnie mięso (nie musi być skręcone zbyt gęsto).
Krok 4
4 min
Gotowe mięsne pałeczki grillować z każdej strony na niezbyt rozgrzanym grillu lub patelni ok. 3-4 minuty.
Krok 5
1 min
Podawać z dodatkiem dowolnego sosu np. jogurtowo-czosnkowego ze świeżym ogórkiem, majonezowego z kaparami, pikantną salsą pomidorową oraz z sałatką ze świeżych ziemniaków.
Grillowane pałeczki z drobiowego mięsa mielonego i boczku

Krok 1 z 5

Mięso (dobrze schłodzone) wymieszać z żółtkami, zmiażdżonym czosnkiem i pozostałymi przyprawami. Masę mięsną starannie wyrobić, jeśli jest zbyt rzadka dodać odrobinę bułki tartej.

Grillowane pałeczki z drobiowego mięsa mielonego i boczku

Krok 2 z 5

Mięso nakładać na namoczone patyczki, wilgotnymi dłońmi formować cienkie pałeczki mięsne.

Grillowane pałeczki z drobiowego mięsa mielonego i boczku

Krok 3 z 5

Wąskimi i bardzo cienkimi paseczkami boczku okręcić ukośnie mięso (nie musi być skręcone zbyt gęsto).

Grillowane pałeczki z drobiowego mięsa mielonego i boczku

Krok 4 z 5

Gotowe mięsne pałeczki grillować z każdej strony na niezbyt rozgrzanym grillu lub patelni ok. 3-4 minuty.

Grillowane pałeczki z drobiowego mięsa mielonego i boczku

Krok 5 z 5

Podawać z dodatkiem dowolnego sosu np. jogurtowo-czosnkowego ze świeżym ogórkiem, majonezowego z kaparami, pikantną salsą pomidorową oraz z sałatką ze świeżych ziemniaków.

Aromatyczne, chrupiące paluchy grillowane z mięsa mielonego. Doskonałym dodatkiem moga być wszelkiego rodzaju sosy do mięs grillowanych oraz sałatka ziemniaczana z majonezem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00
Average: 4 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pt., 09/11/2020 - 00:00 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha