Grillowane arbuzy i brzoskwinie, z serkiem ricotta, miętą, siekanymi migdałami i miodem
25min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
19.43 g
Węglowodany
55.05 g
Tłuszcze
22.04 g
Wartość energetyczna
468.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Arbuza pokrój w trójkąty. Brzoskwinie przekrój na pół, wyjmij pestki.
Krok 2
10 min
Owoce grilluj na patelni grillowej lub na grillu, aż pojawi się na nich przypieczona kratka od rusztu.
Krok 3
5 min
Migdały upraż na suchej patelni, a następnie posiekaj.
Krok 4
2 min
Ricottę wymieszaj z 2 łyżkami miodu.
Krok 5
3 min
Owoce serwuj z ricottą, posypane migdałami i udekorowane listkami mięty. Całość polej łyżką miodu.
Myślisz, że owoce nie nadają się na grilla? Nic bardziej mylnego! Arbuzy i brzoskwinie są wręcz do tego stworzone! My proponujemy Ci grillowanie tych owoców w towarzystwie serka ricotta oraz z siekanymi migdałami i miodem. To słodkie połączenie z pewnością stanie się główną atrakcją podczas najbliższego grilla. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich gości na najbliższym grillu- koniecznie wypróbuj nasz przepis na grilla w słodkim wydaniu!
Komentarze 0