Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Grillowana kukurydza z rusztu jest jeszcze lepsza - koniecznie wypróbuj! Letnie danie podawaj z majonezem jalapenio lub majonezem orientalnym.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszaj.
Kukurydze obierz z włosowatych liści, a duże zielone wywiń na zewnątrz i przewiąż sznurkiem.
Tak przygotowane grilluj na rozgrzanym ruszcie przez około 12 min, często obracając.
Sos do kukurydzy podawaj w osobnej miseczce.
Jeśli chcesz, możesz też na każdą kolbę, zaraz po upieczeniu, położyć odrobinę masła.