Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Gnocchi ze szparagami z frytkownicy beztłuszczowej
Dodaj do CookBook

Gnocchi ze szparagami z frytkownicy beztłuszczowej

(0)
23 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
400  g
Szparagi
250  g
Pomidorki koktajlowe
300  g
Gnocchi
1  opakowanie
WINIARY Pomysł na… Spaghetti Po Bolonsku
50  ml
Woda
3  łyżek
Oliwa z oliwek
150  g
Ser feta
trochę
Bazylia świeża
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
54.3 g
Wartość energetyczna
512.4 kcal
Tłuszcze
26.2 g
Białko
16 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Szukasz inspiracji na danie, które połączy w sobie komfort food, nowoczesne gotowanie i niezwykły smak? Oto gnocchi ze szparagami z frytkownicy beztłuszczowej - przepis, który udowadnia, że klasyka może zyskać zupełnie nowy charakter. Przygotowanie tego dania jest bajecznie proste i szybkie, co sprawia, że nawet w najbardziej zabiegane dni możesz cieszyć się pełnowartościowym, pysznym posiłkiem.



Gnocchi ze szparagami z frytkownicy beztłuszczowej to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w sobie prostotę wykonania z niezwykłą głębią smaku. Technologia cyrkulacji gorącego powietrza sprawia, że ziemniaczane kluseczki, zamiast być gotowane, są pieczone. Minimalna ilość tłuszczu pozwala cieszyć się pełnią smaku bez wyrzutów sumienia.

Wyobraź sobie ten aromat rozchodzący się po kuchni, gdy gnocchi, szparagi i pomidorki pieką się razem z fetą, a następnie lądują na Twoim talerzu, posypane świeżymi ziołami.



Odkryj, jak łatwo stworzysz coś wyjątkowego i pełnego smaku, wykorzystując potencjał frytkownicy beztłuszczowej. To przepis, który ma szansę stać się Twoim nowym ulubionym sposobem na gnocchi!

Przygotowanie

23 min
  • Krok 1

    5 min
    Umyj 400 g zielonych szparagów i obierz dolną część. Szparagi pokrój ukośnie na kawałki wielkości kęsa. Umyj 250 g pomidorków koktajlowych.
  • Krok 2

    2 min
    W misce wymieszaj WINIARY POMYSŁ NA… spaghetti po bolońsku z 50 ml wody i 3 łyżkami oliwy z oliwek. Dodaj 300 g gnocchi, szparagi i pomidory i zamarynuj.
  • Krok 3

    10 min
    Umieścić w naczyniu żaroodpornym pasującym do koszyka frytkownicy beztłuszczowej. Smaż w temperaturze 200°C przez około 10 minut.
  • Krok 4

    1 min
    W międzyczasie pokrusz lub pokrój w drobną kostkę 150 g sera feta. Umyj kilka listków bazylii, osusz ją i grubo posiekaj.
  • Krok 5

    5 min
    Włóż warzywa i gnocchi do naczynia żaroodpornego, posyp fetą i piecz we frytkownicy w temperaturze 200°C przez kolejne 5-10 minut, aż ser lekko się zrumieni. Podawaj posypane bazylią.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Obiad

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kopytka/gnocchi z pomarańczowym sosem i szałwią

    Kopytka/gnocchi z pomarańczowym sosem i szałwią

    32 min Łatwy
  • Gnocchi z chorizo

    Gnocchi z chorizo

    1 godz 15 min Łatwy
  • Gnocchi z sosem bolońskim

    Gnocchi z sosem bolońskim

    56 min Łatwy
  • Gnocchi z indykiem w pomidorach

    Gnocchi z indykiem w pomidorach

    54 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu