Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gnocchi z pasternakiem i buraczanym koncentratem podane z bryndzą i bekonem

0
59 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Ziemniaki
1 
Pasternak
1 
Jajko
1 szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
100 g
Boczek
100 g
Bryndza
1 trochę
Rukola

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
31.17 g
Węglowodany
46.03 g
Wartość energetyczna
510.76 kcal
Białko
14.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

59 min
Krok 1
20 min
Ziemniaki i pasternak gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
Krok 2
15 min
Ugotowane ziemniaki i pasternak przecisnąć przez praskę. Dodać jajko, mąkę i wsypać barszcz czerwony Winiary i wyrabiać na gładką masę.
Krok 3
15 min
Ciasto rozwałkować na jednakowe wałeczki i pokroić na 1 cm kawałeczki. Każdą kluseczkę rozpłaszczyć widelcem.
Krok 4
4 min
Gnocchi gotować w osolonej wodzie około 4 minut.
Krok 5
5 min
Ugotowane gnocchi podawać na rukoli posypane pokruszoną bryndzą i z podsmażonym bekonem.
Gnocchi z pasternakiem i buraczanym koncentratem podane z bryndzą i bekonem

Krok 1 z 5

Ziemniaki i pasternak gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.

Gnocchi z pasternakiem i buraczanym koncentratem podane z bryndzą i bekonem

Krok 2 z 5

Ugotowane ziemniaki i pasternak przecisnąć przez praskę. Dodać jajko, mąkę i wsypać barszcz czerwony Winiary i wyrabiać na gładką masę.

Gnocchi z pasternakiem i buraczanym koncentratem podane z bryndzą i bekonem

Krok 3 z 5

Ciasto rozwałkować na jednakowe wałeczki i pokroić na 1 cm kawałeczki. Każdą kluseczkę rozpłaszczyć widelcem.

Gnocchi z pasternakiem i buraczanym koncentratem podane z bryndzą i bekonem

Krok 4 z 5

Gnocchi gotować w osolonej wodzie około 4 minut.

Gnocchi z pasternakiem i buraczanym koncentratem podane z bryndzą i bekonem

Krok 5 z 5

Ugotowane gnocchi podawać na rukoli posypane pokruszoną bryndzą i z podsmażonym bekonem.

Nietuzinkowe ziemniaczane gnocchi z dodatkiem pasternaku i aromatycznego koncentratu buraczanego.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika