Gnocchi z pasternakiem i buraczanym koncentratem podane z bryndzą i bekonem
59min
Łatwy
500 g
Ziemniaki
1
Pasternak
1
Jajko
1 szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
100 g
Boczek
100 g
Bryndza
1 trochę
Rukola
.
Wartości odżywcze
Białko
14.65 g
Węglowodany
46.1 g
Tłuszcze
31.17 g
Wartość energetyczna
511.32 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
59 min
Krok 1
20 min
Ziemniaki i pasternak gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
Krok 2
15 min
Ugotowane ziemniaki i pasternak przecisnąć przez praskę. Dodać jajko, mąkę i wsypać barszcz czerwony Winiary i wyrabiać na gładką masę.
Krok 3
15 min
Ciasto rozwałkować na jednakowe wałeczki i pokroić na 1 cm kawałeczki. Każdą kluseczkę rozpłaszczyć widelcem.
Krok 4
4 min
Gnocchi gotować w osolonej wodzie około 4 minut.
Krok 5
5 min
Ugotowane gnocchi podawać na rukoli posypane pokruszoną bryndzą i z podsmażonym bekonem.
Nietuzinkowe ziemniaczane gnocchi z dodatkiem pasternaku i aromatycznego koncentratu buraczanego.
Komentarze 0