Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Galaretkowe babeczki limonkowe z cytrusowym kremem

0
28 min
Łatwy

Składniki

-
7 7 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

150 ml
Woda
225 ml
Śmietana 36%
7 
Ciastka zbożowe
150 ml
Śmietana 36%
10 g
Cukier puder
2 plastrów
Limonka
1 łyżeczka
Skórka z limonki
1 łyżeczka
Sok z limonki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
3.1 g
Węglowodany
15.61 g
Tłuszcze
15.63 g
Wartość energetyczna
230.05 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

28 min
Krok 1
5 min
Galaretkę WINIARY o smaku Lemoniada przygotuj w mieszance 150 ml gorącej wody i 225 ml gorącej śmietanki. Dodaj sok z limonki.
Krok 2
5 min
Przelej rozpuszczoną galaretkę do silikonowych foremek do wypieku babeczek, a po wystygnięciu wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Krok 3
5 min
Do przygotowania kremu cytrusowego ubij 150 g śmietanki, pod koniec ubijania dodaj cukier puder i sok z limonki.
Krok 4
3 min
Otrzymaną masę wymieszaj delikatnie ze skórką limonki.
Krok 5
5 min
Zastygnięte galaretkowe babeczki wyjmij ostrożnie z foremek i ułóż na ciasteczkach, szerszą częścią do dołu.
Krok 6
5 min
Udekoruj każdą babeczkę kremem, najlepiej z użyciem rękawa cukierniczego, i ćwiartką plasterka limonki.
Galaretkowe babeczki limonkowe z cytrusowym kremem

Krok 1 z 6

Galaretkę WINIARY o smaku Lemoniada przygotuj w mieszance 150 ml gorącej wody i 225 ml gorącej śmietanki. Dodaj sok z limonki.

Galaretkowe babeczki limonkowe z cytrusowym kremem

Krok 2 z 6

Przelej rozpuszczoną galaretkę do silikonowych foremek do wypieku babeczek, a po wystygnięciu wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.

Galaretkowe babeczki limonkowe z cytrusowym kremem

Krok 3 z 6

Do przygotowania kremu cytrusowego ubij 150 g śmietanki, pod koniec ubijania dodaj cukier puder i sok z limonki.

Galaretkowe babeczki limonkowe z cytrusowym kremem

Krok 4 z 6

Otrzymaną masę wymieszaj delikatnie ze skórką limonki.

Galaretkowe babeczki limonkowe z cytrusowym kremem

Krok 5 z 6

Zastygnięte galaretkowe babeczki wyjmij ostrożnie z foremek i ułóż na ciasteczkach, szerszą częścią do dołu.

Galaretkowe babeczki limonkowe z cytrusowym kremem

Krok 6 z 6

Udekoruj każdą babeczkę kremem, najlepiej z użyciem rękawa cukierniczego, i ćwiartką plasterka limonki.

Do przygotowania galaretkowych babeczek limonkowych (z cytrusowym kremem) wcale nie musisz korzystać z piekarnika! Jeśli lubisz słodkości w formie babeczek, to ta letnia wersja z pewnością przypadnie Ci do gustu. Aby uzyskać ten piękny, limonkowy kolor, wykorzystaj Galaretkę smak limonkowy WINIARY! Połączenie kwaskowatej limonki z pysznym kremem i kruchym spodem z pewnością skradnie nie tylko dziecięce podniebienia!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika