Galaretkowe babeczki limonkowe z cytrusowym kremem
28min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.61 g
Węglowodany
15.92 g
Tłuszcze
15.63 g
Wartość energetyczna
243.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
28 min
Krok 1
5 min
Galaretkę WINIARY o smaku Lemoniada przygotuj w mieszance 150 ml gorącej wody i 225 ml gorącej śmietanki. Dodaj sok z limonki.
Krok 2
5 min
Przelej rozpuszczoną galaretkę do silikonowych foremek do wypieku babeczek, a po wystygnięciu wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Krok 3
5 min
Do przygotowania kremu cytrusowego ubij 150 g śmietanki, pod koniec ubijania dodaj cukier puder i sok z limonki.
Krok 4
3 min
Otrzymaną masę wymieszaj delikatnie ze skórką limonki.
Krok 5
5 min
Zastygnięte galaretkowe babeczki wyjmij ostrożnie z foremek i ułóż na ciasteczkach, szerszą częścią do dołu.
Krok 6
5 min
Udekoruj każdą babeczkę kremem, najlepiej z użyciem rękawa cukierniczego, i ćwiartką plasterka limonki.
Do przygotowania galaretkowych babeczek limonkowych (z cytrusowym kremem) wcale nie musisz korzystać z piekarnika! Jeśli lubisz słodkości w formie babeczek, to ta letnia wersja z pewnością przypadnie Ci do gustu. Aby uzyskać ten piękny, limonkowy kolor, wykorzystaj Galaretkę smak limonkowy WINIARY! Połączenie kwaskowatej limonki z pysznym kremem i kruchym spodem z pewnością skradnie nie tylko dziecięce podniebienia!
Komentarze 0