
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Galaretka przezroczysta o smaku winogronowym ze świeżymi owocami
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
15 minKrok 4
45 minKrok 5
5 minKrok 1 z 5
Galaretkę Przezroczystą winogronowy smak rozpuść w 0,5 l gorącej wody i odstaw do przestudzenia. Nie gotuj.
Krok 2 z 5
Owoce umyj i osusz. Połowę owoców ułóż w foremkach, zalej połową galaretki.
Krok 3 z 5
Odstaw do stężenia. Resztę galaretki pozostaw w temperaturze pokojowej.
Krok 4 z 5
Gdy galaretka w lodówce lekko stężeje, dołóż resztę owoców, zalej pozostałą połową galaretki i ponownie wstaw do lodówki.
Krok 5 z 5
Przed podaniem wstaw foremki na kilka sekund do naczynia z gorącą wodą. Gdy galaretki zaczną odchodzić od brzegów, odwracaj foremki i wyjmuj galaretki na talerz.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0