Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

fit fish and chips czyli ziołowa, grillowana dorada z pieczonymi ziemniaczkami

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Dorada
6 
Ziemniaki
1 gałązka
Koper włoski
1 szczypta
Pieprz czarny
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
6 kulek
Czarnuszka
1 szczypta
Sól
6 kulek
Kminek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
355.82 kcal
Tłuszcze
22.17 g
Węglowodany
18.44 g
Białko
21.33 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
35 min
Ziemniaki gotujemy około 10 minut ( powinny być lekko twarde). Studzimy, tniemy jak na frytki. Skrapiamy oliwą z oliwek i doprawiamy solą, kminkiem i czarnuszką. Pieczemy 15-20 min.
Krok 2
14 min
Doradę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nakrajamy skórkę i smarujemy sosem ziołowym Winiary i oliwą z oliwek na zewnątrz, jak i środek. Doprawiamy pieprzemi i faszerujemy ziołami. Zawijamy w papier do pieczenia i grillujemy na grillu elektrycznym ( w przypadku grilla zwykłego trzeba użyć folii aluminiowej)
Krok 3
1 min
Rybę posypujemy świeżymi ziołami i podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i sosem ziołowym Winiary<br/>Smacznego!
fit fish and chips czyli ziołowa, grillowana dorada z pieczonymi ziemniaczkami

Krok 1 z 3

Ziemniaki gotujemy około 10 minut ( powinny być lekko twarde). Studzimy, tniemy jak na frytki. Skrapiamy oliwą z oliwek i doprawiamy solą, kminkiem i czarnuszką. Pieczemy 15-20 min.

fit fish and chips czyli ziołowa, grillowana dorada z pieczonymi ziemniaczkami

Krok 2 z 3

Doradę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nakrajamy skórkę i smarujemy sosem ziołowym Winiary i oliwą z oliwek na zewnątrz, jak i środek. Doprawiamy pieprzemi i faszerujemy ziołami. Zawijamy w papier do pieczenia i grillujemy na grillu elektrycznym ( w przypadku grilla zwykłego trzeba użyć folii aluminiowej)

fit fish and chips czyli ziołowa, grillowana dorada z pieczonymi ziemniaczkami

Krok 3 z 3

Rybę posypujemy świeżymi ziołami i podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i sosem ziołowym Winiary<br/>Smacznego!

Jeśli macie ochotę na coś pysznego i zdrowego, zapraszam do skorzystania z mojego przepisu. Ryba nadziewana ziołami ( doprawiona kolorowym pieprzem, solą i sosem ziołowym Winiary) jest soczysta i smaczna, a ziemniaczki z kminkiem i czarnuszką przyjemnie chrupiące. Polecam podanie sosu Winiary jako dodatku do ziemniaczków, czyni to danie może troszkę mniej fit, ale czyż w imię smaku nie warto zrobić kilku przysiadów więcej ;)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika