Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filety grillowane nadziewane pieczarkami i serem

0
111 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Filet z kurczaka
8 
Pieczarki
1 łyżka
Masło
0.5 paczka
Camembert
1 trochę
Pieprz czarny
50 ml
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
46.35 g
Węglowodany
1.6 g
Tłuszcze
22.74 g
Wartość energetyczna
403.15 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

111 min
Krok 1
5 min
Filety natnij tak, aby w każdym powstała kieszeń.
Krok 2
2 min
Oprósz całe przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 3
60 min
Skrop mięso olejem i umieść w lodówce na około 60 minut.
Krok 4
10 min
Pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż na maśle. Ostudź.
Krok 5
3 min
Ser przekrój na 4 plastry.
Krok 6
10 min
Kieszenie w filetach napełnij pieczarkami i serem. Zepnij je wykałaczką, aby nic nie wypadło w trakcie pieczenia.
Krok 7
20 min
Tak przygotowane mięso piecz z obu stron na rozgrzanym ruszcie przez około 20 minut.
Krok 8
1 min
Upieczone filety podawaj z dowolną grillową sałatką.
Filety grillowane nadziewane pieczarkami i serem

Krok 1 z 8

Filety natnij tak, aby w każdym powstała kieszeń.

Filety grillowane nadziewane pieczarkami i serem

Krok 2 z 8

Oprósz całe przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Filety grillowane nadziewane pieczarkami i serem

Krok 3 z 8

Skrop mięso olejem i umieść w lodówce na około 60 minut.

Filety grillowane nadziewane pieczarkami i serem

Krok 4 z 8

Pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż na maśle. Ostudź.

Filety grillowane nadziewane pieczarkami i serem

Krok 5 z 8

Ser przekrój na 4 plastry.

Filety grillowane nadziewane pieczarkami i serem

Krok 6 z 8

Kieszenie w filetach napełnij pieczarkami i serem. Zepnij je wykałaczką, aby nic nie wypadło w trakcie pieczenia.

Filety grillowane nadziewane pieczarkami i serem

Krok 7 z 8

Tak przygotowane mięso piecz z obu stron na rozgrzanym ruszcie przez około 20 minut.

Filety grillowane nadziewane pieczarkami i serem

Krok 8 z 8

Upieczone filety podawaj z dowolną grillową sałatką.

Drób idealnie sprawdza się do przygotowywania mięsnych dań z grilla. Zatem filety grillowane z nadzieniem są świetną propozycją na pyszny, grillowy obiad. Mięso oprószone Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY nabierze delikatnego, ziołowego aromatu. Pomysł na kieszonki z pieczarkami i serem sprawia, że potrawa staje się sycąca i niezwykle aromatyczna. Filety grillowane z nadzieniem najlepiej smakują podawane z kruchą zieloną sałatą.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika