Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filet kurczaka faszerowany dynią, dzikim ryżem i jarmużem

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Pierś z kurczaka
50 g
Dziki ryż
0.5 
Cebula
250 g
Pieczona dynia
15 g
Jarmuż
10 g
Ser edamski
1 trochę
Sól
1 trochę
Olej rzepakowy
1 paczka
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
26.43 g
Węglowodany
19.51 g
Tłuszcze
10.51 g
Wartość energetyczna
272.97 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
15 min
Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Krok 2
10 min
Piersi kurczaka myjemy, osuszamy i nacinamy wzdłuż kieszenie. Cebulę siekamy, dynię i jarmuż rozdrabniamy. Wszystkie składniki łączymy razem i doprawiamy. Farszem napełniamy kieszonki drobiowe, spinamy wykałaczkami. Układamy w papirusie (Pomysł na pierś kurczaka Winiary).
Krok 3
10 min
Smażymy na małym ogniu po 5 minut z każdej strony.
Krok 4
2 min
Podajemy z dowolną surówką.
Filet kurczaka faszerowany dynią, dzikim ryżem i jarmużem

Krok 1 z 4

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

Filet kurczaka faszerowany dynią, dzikim ryżem i jarmużem

Krok 2 z 4

Piersi kurczaka myjemy, osuszamy i nacinamy wzdłuż kieszenie. Cebulę siekamy, dynię i jarmuż rozdrabniamy. Wszystkie składniki łączymy razem i doprawiamy. Farszem napełniamy kieszonki drobiowe, spinamy wykałaczkami. Układamy w papirusie (Pomysł na pierś kurczaka Winiary).

Filet kurczaka faszerowany dynią, dzikim ryżem i jarmużem

Krok 3 z 4

Smażymy na małym ogniu po 5 minut z każdej strony.

Filet kurczaka faszerowany dynią, dzikim ryżem i jarmużem

Krok 4 z 4

Podajemy z dowolną surówką.

Filet z kurczaka faszerowany dynią i dzikim ryżem idealnie się komponuje.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika