Filet z kurczaka faszerowany dynią, dzikim ryżem i jarmużem
40min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
26.43 g
Węglowodany
19.51 g
Tłuszcze
10.51 g
Wartość energetyczna
272.97 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
15 min
Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Krok 2
10 min
Piersi kurczaka myjemy, osuszamy i nacinamy wzdłuż kieszenie. Cebulę siekamy, dynię i jarmuż rozdrabniamy. Wszystkie składniki łączymy razem i doprawiamy.
Farszem napełniamy kieszonki drobiowe, spinamy wykałaczkami. Układamy w papirusie (Pomysł na pierś kurczaka Winiary).
Krok 3
10 min
Smażymy na małym ogniu po 5 minut z każdej strony.
Krok 4
2 min
Podajemy z dowolną surówką.
Filet z kurczaka faszerowany dynią i dzikim ryżem idealnie się komponuje.
Komentarze 0