Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Faworki z piersi z indyka w sosie śmietanowo-ziołowym

0
27 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600 g
Pierś z indyka
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz czarny
1 szczypta
Tymianek
2 łyżek
Olej rzepakowy
200 ml
Śmietana 12%
200 ml
Woda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
30.82 g
Węglowodany
2.82 g
Wartość energetyczna
268.11 kcal
Tłuszcze
13.08 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

27 min
Krok 1
10 min
Pierś z indyka umyj, osusz, pokrój na cienkie (0,5 cm) plasterki w poprzek włókien. Każdy z nich natnij na środku i przewiń przez nacięcie tak jak przy tradycyjnych faworkach.
Krok 2
10 min
Oprósz mięso solą, pieprzem i tymiankiem. Na patelni rozgrzej olej i usmaż "faworki" z obu stron na dużym ogniu.
Krok 3
5 min
Pomysł na... przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, tzn. wymieszaj dokładnie z wodą i śmietaną. Następnie wlej na patelnię z mięsem i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut od zagotowania się.
Krok 4
2 min
Podawaj z ziemniakami, kaszą lub ryżem :)
Faworki z piersi z indyka w sosie śmietanowo-ziołowym

Krok 1 z 4

Pierś z indyka umyj, osusz, pokrój na cienkie (0,5 cm) plasterki w poprzek włókien. Każdy z nich natnij na środku i przewiń przez nacięcie tak jak przy tradycyjnych faworkach.

Faworki z piersi z indyka w sosie śmietanowo-ziołowym

Krok 2 z 4

Oprósz mięso solą, pieprzem i tymiankiem. Na patelni rozgrzej olej i usmaż "faworki" z obu stron na dużym ogniu.

Faworki z piersi z indyka w sosie śmietanowo-ziołowym

Krok 3 z 4

Pomysł na... przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, tzn. wymieszaj dokładnie z wodą i śmietaną. Następnie wlej na patelnię z mięsem i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut od zagotowania się.

Faworki z piersi z indyka w sosie śmietanowo-ziołowym

Krok 4 z 4

Podawaj z ziemniakami, kaszą lub ryżem :)

Sposób na urozmaicenie zwykłego mięsa w sosie? Przygotuj z niego faworki!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika