Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Faszerowane pomidory z risotto grzybowym
30 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
30 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie może być lepiej zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Deser
Dodaj do dania
Dodatek
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Zobacz połączone przepisy
Smacznego!
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
3.3g / 5%
Węglowodany
4.8g / 7%
Tłuszcze
24g / 87%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Faszerowane pomidory z risotto grzybowym

+

Faszerowane pomidory z risotto grzybowym

Wróć

Faszerowane pomidory z risotto grzybowym

(0)
45min
Łatwy
Autorem przepisu jest Winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Warianty przepisu

  • /
    Klasyczny
  • /
    Z twistem
  • /
    Wegetariański
  • /
    Dobry dla dzieci

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Duże pomidory
1  opakowanie
Risotto grzybowo-parmezanowe WINIARY
4.5  łyżek
Oliwa
50  g
Ser feta
1  ząbek
Czosnek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.3 g
Węglowodany
4.82 g
Tłuszcze
23.99 g
Wartość energetyczna
243.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Faszerowane warzywa to doskonały patent na wykorzystanie dorodnych warzyw w nadmiarze, w środku sezonu. Faszerowane pomidory z Risotto grzybowo-parmezanowym WINIARY możesz śmiało zabrać ze sobą na lunch do pracy i odgrzać w mikrofalówce, choć najlepiej smakują wyjęte prosto z piekarnika. Smak Risotto grzybowo-parmezanowego WINIARY podkręca dodatek fety i czosnku. Spróbuj!

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    10 min
    Przygotuj Risotto grzybowo-parmezanowym WINIARY zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Uwaga: pomidory możesz wypełnić również innym dowolnym kaszotto lub risotto Winiary.
  • Krok 2

    10 min
    Zetnij górną część pomidorów z listkami na ok. 1/4 wysokości. Następnie wydrąż dokładnie środek pomidorów.
  • Krok 3

    5 min
    Wydrążony miąższ pomidorów drobno posiekaj i połącz z oliwą i zgniecionym czosnkiem.
  • Krok 4

    5 min
    Risotto wymieszaj z miąższem pomidorów i pokruszonym serem feta, następnie wypełnij farszem pomidory, a wierzch przykryj odkrojoną częścią pomidora z listkami. Do przepisu możesz wykorzystać także inny dowolny ser, który masz w domu, także klasyczny żółty ser.
  • Krok 5

    15 min
    Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 15-20 min.
Faszerowane pomidory z risotto grzybowym

Krok 1 z 5

Przygotuj Risotto grzybowo-parmezanowym WINIARY zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Uwaga: pomidory możesz wypełnić również innym dowolnym kaszotto lub risotto Winiary.

Faszerowane pomidory z risotto grzybowym

Krok 2 z 5

Zetnij górną część pomidorów z listkami na ok. 1/4 wysokości. Następnie wydrąż dokładnie środek pomidorów.

Faszerowane pomidory z risotto grzybowym

Krok 3 z 5

Wydrążony miąższ pomidorów drobno posiekaj i połącz z oliwą i zgniecionym czosnkiem.

Faszerowane pomidory z risotto grzybowym

Krok 4 z 5

Risotto wymieszaj z miąższem pomidorów i pokruszonym serem feta, następnie wypełnij farszem pomidory, a wierzch przykryj odkrojoną częścią pomidora z listkami. Do przepisu możesz wykorzystać także inny dowolny ser, który masz w domu, także klasyczny żółty ser.

Faszerowane pomidory z risotto grzybowym

Krok 5 z 5

Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 15-20 min.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Danie główne
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Penne z tuńczykiem i oliwkami

    Penne z tuńczykiem i oliwkami

    20 min Łatwy
  • Zapiekane pomidory z fetą

    Zapiekane pomidory z fetą

    40 min Łatwy
  • Bakłażan pieczony z serem

    Bakłażan pieczony z serem

    57 min Łatwy
  • Petits farçis czyli faszerowane warzywa

    Petits farçis czyli faszerowane warzywa

    1 godz 5 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu