Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami
40min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.76 g
Węglowodany
17.12 g
Tłuszcze
10.75 g
Wartość energetyczna
167.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
5 min
Cebulę pokroić w krążki i zeszklić na oleju.
Krok 2
3 min
Dodać oczyszczoną fasolkę, wymieszać, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3
10 min
Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Krok 4
5 min
Pomidory obrać ze skórki i pokroić w cząstki.
Krok 5
2 min
Czosnek drobno posiekać.
Krok 6
3 min
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki.
Krok 7
10 min
Wszystko razem połączyć z fasolką i udusić do miękkości.
Krok 8
2 min
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.
Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami spełni pyszną funkcję jako wyśmienity dodatek na ciepło do obiadu. Ze względu na proste przygotowanie, nie powinien sprawić trudności w przygotowaniu nawet osobom, które zaczynają przygodę z gotowaniem. Wypróbuj przepis na aromatyczną fasolkę szparagową z papryką i pomidorami
Komentarze 0