Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 dag
Fasolka szparagowa zielona
3 łyżek
Olej słonecznikowy
2 ząbków
Czosnek
30 dag
Pomidory
2 
Cebula
1 
Papryka czerwona
2 łyżek
Natka pietruszki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
3.76 g
Tłuszcze
10.75 g
Węglowodany
17.12 g
Wartość energetyczna
167.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
5 min
Cebulę pokroić w krążki i zeszklić na oleju.
Krok 2
3 min
Dodać oczyszczoną fasolkę, wymieszać, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3
10 min
Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Krok 4
5 min
Pomidory obrać ze skórki i pokroić w cząstki.
Krok 5
2 min
Czosnek drobno posiekać.
Krok 6
3 min
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki.
Krok 7
10 min
Wszystko razem połączyć z fasolką i udusić do miękkości.
Krok 8
2 min
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.
Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami

Krok 1 z 8

Cebulę pokroić w krążki i zeszklić na oleju.

Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami

Krok 2 z 8

Dodać oczyszczoną fasolkę, wymieszać, oprószyć solą i pieprzem.

Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami

Krok 3 z 8

Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 10 minut.

Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami

Krok 4 z 8

Pomidory obrać ze skórki i pokroić w cząstki.

Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami

Krok 5 z 8

Czosnek drobno posiekać.

Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami

Krok 6 z 8

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki.

Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami

Krok 7 z 8

Wszystko razem połączyć z fasolką i udusić do miękkości.

Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami

Krok 8 z 8

Przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.

Fasolka szparagowa duszona z papryką i pomidorami spełni pyszną funkcję jako wyśmienity dodatek na ciepło do obiadu. Ze względu na proste przygotowanie, nie powinien sprawić trudności w przygotowaniu nawet osobom, które zaczynają przygodę z gotowaniem. Wypróbuj przepis na aromatyczną fasolkę szparagową z papryką i pomidorami
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika