Ustawiaj preferencje żywieniowe Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Zaloguj się lub załóż konto
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wybierz z listy składników
Do miski wlej ciepłe mleko, dodaj drożdże i dokładnie wymieszaj.
Następnie dodaj jajko, cukier, cukier wanilinowy oraz mąkę i dokładnie wymieszaj.
Na końcu dodaj masło.
Dokładnie wyrobione ciasto odstaw pod przykryciem na ok. 40 minut w ciepłe miejsce. Ciasto powinno podwoić swoją objętość.
Po tym czasie podziel ciasto na ok. 10-12 części (możemy wyciąć okręgi ładne). I odstaw do wyrośnięcia.
Przygotuj kruszonkę. Zagnieć szybko wszystkie składniki do uzyskania konsystencji mokrego piasku.
Po wyrośnięciu w każdym ciastku robimy wgłębienie, do którego nakładamy przygotowany wcześniej budyń.
Całość posypujemy kruszonką i wstawiamy do piekarnika. 170°C na ok. 20 minut.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Pokaż więcej przepisów
Komentarze 0