Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Czekoladowe babeczki majonezowe z kremem wiśniowym

0
98 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 łyżek
0.75 łyżeczka
3 
Jajko
170 g
Cukier
85 g
Mąka ziemniaczana
85 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
30 g
Kakao
250 ml
Śmietana 30%
200 g
Serek mascarpone
30 g
Cukier puder

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
4.75 g
Węglowodany
30.82 g
Tłuszcze
20.55 g
Wartość energetyczna
308.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

98 min
Krok 1
1 min
Ciasto: piekarnik rozgrzej do 180°C.
Krok 2
10 min
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru. Dodaj cukier wanilinowy i żółtka. Połącz razem.
Krok 3
5 min
Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj kakao.
Krok 4
5 min
Do masy jajecznej dodawaj stopniowo suche składniki, delikatnie mieszając. Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj.
Krok 5
25 min
Przełóż ciasto do foremek, napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.
Krok 6
10 min
<b>Krem</b>: Ubij śmietankę na sztywną masę, dodaj serek, pół opakowania Galaretki o smaku wiśniowym WINIARY i cukier. Wszystko razem delikatnie wymieszaj.
Krok 7
40 min
Masę odstaw do lodówki na 30-40 minut.
Krok 8
2 min
Przełóż do szprycy z dowolną końcówką i udekoruj babeczki. Do ozdoby gotowych babeczek użyj kandyzowanych wiśni i listków mięty.
Czekoladowe babeczki majonezowe z kremem wiśniowym

Krok 1 z 8

Ciasto: piekarnik rozgrzej do 180°C.

Czekoladowe babeczki majonezowe z kremem wiśniowym

Krok 2 z 8

Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru. Dodaj cukier wanilinowy i żółtka. Połącz razem.

Czekoladowe babeczki majonezowe z kremem wiśniowym

Krok 3 z 8

Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj kakao.

Czekoladowe babeczki majonezowe z kremem wiśniowym

Krok 4 z 8

Do masy jajecznej dodawaj stopniowo suche składniki, delikatnie mieszając. Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj.

Czekoladowe babeczki majonezowe z kremem wiśniowym

Krok 5 z 8

Przełóż ciasto do foremek, napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.

Czekoladowe babeczki majonezowe z kremem wiśniowym

Krok 6 z 8

<b>Krem</b>: Ubij śmietankę na sztywną masę, dodaj serek, pół opakowania Galaretki o smaku wiśniowym WINIARY i cukier. Wszystko razem delikatnie wymieszaj.

Czekoladowe babeczki majonezowe z kremem wiśniowym

Krok 7 z 8

Masę odstaw do lodówki na 30-40 minut.

Czekoladowe babeczki majonezowe z kremem wiśniowym

Krok 8 z 8

Przełóż do szprycy z dowolną końcówką i udekoruj babeczki. Do ozdoby gotowych babeczek użyj kandyzowanych wiśni i listków mięty.

Przepis na czekoladowe babeczki majonezowe z kremem wiśniowym to pomysł dla tych, którzy cenią nie tylko słodki smak domowych wypieków, ale też uwielbiają dekoracyjne wypieki - tak atrakcyjne, że aż szkoda je zjeść! Babeczki majonezowe są delikatne i wyrośnięte, a krem z Galaretką o smaku wiśniowym WINIARY rozpływa się w ustach!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika