Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis na czekoladowe babeczki majonezowe z kremem wiśniowym to pomysł dla tych, którzy cenią nie tylko słodki smak domowych wypieków, ale też uwielbiają dekoracyjne wypieki - tak atrakcyjne, że aż szkoda je zjeść! Babeczki majonezowe są delikatne i wyrośnięte, a krem z Galaretką o smaku wiśniowym WINIARY rozpływa się w ustach!
Przygotowanie
98 min
Krok 1
1 min
Ciasto: piekarnik rozgrzej do 180°C.
Krok 2
10 min
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru. Dodaj cukier wanilinowy i żółtka. Połącz razem.
Krok 3
5 min
Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj kakao.
Krok 4
5 min
Do masy jajecznej dodawaj stopniowo suche składniki, delikatnie mieszając. Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj.
Krok 5
25 min
Przełóż ciasto do foremek, napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.
Krok 6
10 min
<b>Krem</b>: Ubij śmietankę na sztywną masę, dodaj serek, pół opakowania Galaretki o smaku wiśniowym WINIARY i cukier. Wszystko razem delikatnie wymieszaj.
Krok 7
40 min
Masę odstaw do lodówki na 30-40 minut.
Krok 8
2 min
Przełóż do szprycy z dowolną końcówką i udekoruj babeczki. Do ozdoby gotowych babeczek użyj kandyzowanych wiśni i listków mięty.
Krok 1
z
8
Ciasto: piekarnik rozgrzej do 180°C.
Krok 2
z
8
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i nadal ubijaj do rozpuszczenia cukru. Dodaj cukier wanilinowy i żółtka. Połącz razem.
Krok 3
z
8
Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj kakao.
Krok 4
z
8
Do masy jajecznej dodawaj stopniowo suche składniki, delikatnie mieszając. Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj.
Krok 5
z
8
Przełóż ciasto do foremek, napełniając je do połowy wysokości. Piecz 25 minut.
Krok 6
z
8
<b>Krem</b>: Ubij śmietankę na sztywną masę, dodaj serek, pół opakowania Galaretki o smaku wiśniowym WINIARY i cukier. Wszystko razem delikatnie wymieszaj.
Krok 7
z
8
Masę odstaw do lodówki na 30-40 minut.
Krok 8
z
8
Przełóż do szprycy z dowolną końcówką i udekoruj babeczki. Do ozdoby gotowych babeczek użyj kandyzowanych wiśni i listków mięty.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0