Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Co powiesz na croissant z jajkiem na twardo? Niecodzienne połączenie, prawda? Nie od dziś wiadomo, że Majonez Dekoracyjny WINIARY inspiruje do tworzenia nowych apetycznych połączeń i wymyślania własnych przepisów. Warto spróbować i przekonać się, że klasyczny zestaw jajko, majonez i szczypiorek, zaserwowany w croissancie, nabiera całkiem nowego wyrazu. Dla wzmocnienia efektu możesz dodać jeszcze podsmażony boczek. Mmmm… Palce lizać!
Jajka ugotuj na twardo.
Croissanty poprzekrawaj na połówki, wzdłuż ich długości. Posmaruj każdą z części Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
Na dolnych połówkach croissantów układaj kolejno rukolę i/lub roszponkę i plastry ugotowanego na twardo jajka.
Całość posyp posiekanym szczypiorem i świeżo zmielonym pieprzem.
Poskładaj połówki croissantów razem i zajadaj ze smakiem.
Opcjonalnie możesz dodać do kanapek smażone plastry boczku.