Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cielaczki z grilla z zimnym sosem tatarskim Winiary

0
42 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Cielęcina mielona
24 g
Kwiaty cukinii
150 g
Marynowana papryka peperoni
1 łyżeczka
Musztarda
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól
3 płaskich łyżek
Bułka tarta
0.5 
Cebula
1 
Pomidory
1 łyżeczka
Pietruszka
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
11.39 g
Tłuszcze
25.97 g
Białko
32.95 g
Wartość energetyczna
419.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

42 min
Krok 1
5 min
Cebulę obrać poszatkować, papryczkę również drobniutko poszatkować dodać do mielonego mięsa. Dodać drobno pokrojone kwiaty cukinii oraz musztardę, bułkę tartą sól i pieprz do smaku.
Krok 2
180 min
Całość wyrobić ręką i odstawić na 2-3 godziny.
Krok 3
30 min
Z mięsa lepić niewielkie ruloniki, które nieco spłaszczyć i kłaść na rozgrzany grill. Można posmarować "cielaczki" oliwą z oliwek. Grillować z obu stron. Przełożyć na talerze i polać zimnym sosem tatarskim Winiary.
Krok 4
5 min
Pomidora pokroić w kostkę wymieszać z natką. Pomidora skropić oliwą i doprawić do smaku. Podawać z grillowanymi cielaczkami i sosem tatarskim Winiary.
Cielaczki z grilla z zimnym sosem tatarskim Winiary

Krok 1 z 4

Cebulę obrać poszatkować, papryczkę również drobniutko poszatkować dodać do mielonego mięsa. Dodać drobno pokrojone kwiaty cukinii oraz musztardę, bułkę tartą sól i pieprz do smaku.

Cielaczki z grilla z zimnym sosem tatarskim Winiary

Krok 2 z 4

Całość wyrobić ręką i odstawić na 2-3 godziny.

Cielaczki z grilla z zimnym sosem tatarskim Winiary

Krok 3 z 4

Z mięsa lepić niewielkie ruloniki, które nieco spłaszczyć i kłaść na rozgrzany grill. Można posmarować "cielaczki" oliwą z oliwek. Grillować z obu stron. Przełożyć na talerze i polać zimnym sosem tatarskim Winiary.

Cielaczki z grilla z zimnym sosem tatarskim Winiary

Krok 4 z 4

Pomidora pokroić w kostkę wymieszać z natką. Pomidora skropić oliwą i doprawić do smaku. Podawać z grillowanymi cielaczkami i sosem tatarskim Winiary.

Pyszne kotleciki grillowane z cielęciny z papryczką pepeproni, kwiatami cukinii. Najbardziej smakują mi z zimnym sosem tatarskim Winiary, ale mój mąż mówi, że najlepszy do cielaczków jest sos ziołowy ;)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika