Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciecierzyca w sosie chili z mleczkiem kokosowym i kolendrą

0
746 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 słoik
Sos Texicana WINIARY
250 g
Ciecierzyca
400 g
Mleko kokosowe
1 pęczek
Kolendra świeża
2 ząbków
Czosnek
1 
Cebula
1 łyżka
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
6.98 g
Węglowodany
30.12 g
Tłuszcze
5.37 g
Wartość energetyczna
191.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

746 min
Krok 1
720 min
Ciecierzycę należy zamoczyć na 12 godzin w dużej ilości wody, najlepiej to zrobić na noc.
Krok 2
20 min
Namoczoną ciecierzycę gotujemy około 20 minut w osolonej wodzie, odcedzamy.
Krok 3
5 min
Na oleju podsmażamy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy sos Winiary oraz mleczko kokosowe, gotujemy około minuty. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy ciecierzycę i posiekaną kolendrę.
Krok 4
1 min
Możemy podać na gorąco, ale równie dobrze smakuje na zimno.
Ciecierzyca w sosie chili z mleczkiem kokosowym i kolendrą

Krok 1 z 4

Ciecierzycę należy zamoczyć na 12 godzin w dużej ilości wody, najlepiej to zrobić na noc.

Ciecierzyca w sosie chili z mleczkiem kokosowym i kolendrą

Krok 2 z 4

Namoczoną ciecierzycę gotujemy około 20 minut w osolonej wodzie, odcedzamy.

Ciecierzyca w sosie chili z mleczkiem kokosowym i kolendrą

Krok 3 z 4

Na oleju podsmażamy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy sos Winiary oraz mleczko kokosowe, gotujemy około minuty. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy ciecierzycę i posiekaną kolendrę.

Ciecierzyca w sosie chili z mleczkiem kokosowym i kolendrą

Krok 4 z 4

Możemy podać na gorąco, ale równie dobrze smakuje na zimno.

Rewelacyjny dodatek do dań z grilla, do pieczonych mięs oraz jako samodzielne danie. Pospolita ciecierzyca w egzotycznej wersji.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika