Ciasto francuskie z truskawkami i serkiem mascarpone
2 godz 35 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
9.81 g
Węglowodany
49.53 g
Tłuszcze
54.05 g
Wartość energetyczna
714.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
155 min
Krok 1
60 min
Rozmrozić ciasto godzinę wcześniej.
Krok 2
20 min
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Rozmrożone ciasto posmarować odrobiną rozpuszczonego masła. Ułożyć na blasze i piec przez 20 minut.
Krok 3
10 min
Ubić na sztywno śmietankę 36% z cukrem pudrem. Zmiksować serek mascarpone i połączyć obie masy. Wystudzone ciasto przekroić na dwie równe części.
Krok 4
5 min
Truskawki pokroić w ćwiartki. Na jednej części ciasta rozsmarować połowę masy, ułożyć truskawki. Na truskawki wyłożyć pozostałą masę i przykryć drugą częścią ciasta.
Krok 5
60 min
Całość wstawić na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
To przepis na wspaniały deser, który zostanie gwiazdą na każdym Waszym przyjęciu. Kruche ciasto francuskie wzbogacone o serek mascarpone i truskawki, to genialne połączenie, które swoją delikatnością i smakiem urzeknie każdego łasucha, nie tylko tego najmłodszego! Spróbujcie sami! Smacznego!
Komentarze 0