Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto francuskie z truskawkami i serkiem mascarpone

0
155 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 dag
Ciasto francuskie, mrożone, gotowe do pieczenia
200 ml
Śmietana 36%
2 łyżek
Cukier puder
25 dag
Serek mascarpone
50 dag
Truskawki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
9.81 g
Węglowodany
46.87 g
Tłuszcze
56.71 g
Wartość energetyczna
714.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

155 min
Krok 1
60 min
Rozmrozić ciasto godzinę wcześniej.
Krok 2
20 min
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Rozmrożone ciasto posmarować odrobiną rozpuszczonego masła. Ułożyć na blasze i piec przez 20 minut.
Krok 3
10 min
Ubić na sztywno śmietankę 36% z cukrem pudrem. Zmiksować serek mascarpone i połączyć obie masy. Wystudzone ciasto przekroić na dwie równe części.
Krok 4
5 min
Truskawki pokroić w ćwiartki. Na jednej części ciasta rozsmarować połowę masy, ułożyć truskawki. Na truskawki wyłożyć pozostałą masę i przykryć drugą częścią ciasta.
Krok 5
60 min
Całość wstawić na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Ciasto francuskie z truskawkami i serkiem mascarpone

Krok 1 z 5

Rozmrozić ciasto godzinę wcześniej.

Ciasto francuskie z truskawkami i serkiem mascarpone

Krok 2 z 5

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Rozmrożone ciasto posmarować odrobiną rozpuszczonego masła. Ułożyć na blasze i piec przez 20 minut.

Ciasto francuskie z truskawkami i serkiem mascarpone

Krok 3 z 5

Ubić na sztywno śmietankę 36% z cukrem pudrem. Zmiksować serek mascarpone i połączyć obie masy. Wystudzone ciasto przekroić na dwie równe części.

Ciasto francuskie z truskawkami i serkiem mascarpone

Krok 4 z 5

Truskawki pokroić w ćwiartki. Na jednej części ciasta rozsmarować połowę masy, ułożyć truskawki. Na truskawki wyłożyć pozostałą masę i przykryć drugą częścią ciasta.

Ciasto francuskie z truskawkami i serkiem mascarpone

Krok 5 z 5

Całość wstawić na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

To przepis na wspaniały deser, który zostanie gwiazdą na każdym Waszym przyjęciu. Kruche ciasto francuskie wzbogacone o serek mascarpone i truskawki, to genialne połączenie, które swoją delikatnością i smakiem urzeknie każdego łasucha, nie tylko tego najmłodszego! Spróbujcie sami! Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika