Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto Braai Pie z pieczarkami i sosem ziołowym Winiary

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

275 g
Ciasto Francuskie
0.5 kg
Pieczarki
2 łyżek
Masło
2 ząbków
Czosnek
1 łyżka
Pietruszka
1 szczypta
Tymianek
1 trochę
Rozmaryn
100 g
Ser żółty
4 
Dymka
1 Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Sos czosnkowy WINIARY
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
583.69 kcal
Białko
15.81 g
Tłuszcze
42.06 g
Węglowodany
38.51 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
15 min
Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki.<br/>Czosnek obieramy i siekamy.<br/>Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, wrzucamy czosnek i przyprawy i delikatnie podsmażamy. <br/>Następnie dodajemy pieczarki i przesmażamy przez ok. 10 min.
Krok 2
5 min
Cebulki kroimy w plasterki i podduszamy na oleju.<br/>Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
10 min
Ciasto francuskie kroimy na 4 jednakowe kawałki.<br/>Na otwartym ruszcie układamy jeden kawałek ciasta francuskiego, na nim rozkładamy pieczarki, na nich podduszoną <br/><br/>cebulkę i warstwę startego żółtego sera. Całość przykrywamy drugim kawałkiem ciasta i zamykamy ruszt.<br/>Wierzch posmarować resztą stopionego masła..
Krok 4
25 min
Grillujemy 20 - 25 min. co jakiś czas odwracając. Danie podajemy z Sosem czosnkowym Winiary.
 Ciasto Braai Pie z pieczarkami i sosem ziołowym Winiary

Krok 1 z 4

Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki.<br/>Czosnek obieramy i siekamy.<br/>Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, wrzucamy czosnek i przyprawy i delikatnie podsmażamy. <br/>Następnie dodajemy pieczarki i przesmażamy przez ok. 10 min.

 Ciasto Braai Pie z pieczarkami i sosem ziołowym Winiary

Krok 2 z 4

Cebulki kroimy w plasterki i podduszamy na oleju.<br/>Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

 Ciasto Braai Pie z pieczarkami i sosem ziołowym Winiary

Krok 3 z 4

Ciasto francuskie kroimy na 4 jednakowe kawałki.<br/>Na otwartym ruszcie układamy jeden kawałek ciasta francuskiego, na nim rozkładamy pieczarki, na nich podduszoną <br/><br/>cebulkę i warstwę startego żółtego sera. Całość przykrywamy drugim kawałkiem ciasta i zamykamy ruszt.<br/>Wierzch posmarować resztą stopionego masła..

 Ciasto Braai Pie z pieczarkami i sosem ziołowym Winiary

Krok 4 z 4

Grillujemy 20 - 25 min. co jakiś czas odwracając. Danie podajemy z Sosem czosnkowym Winiary.

Ciasto wytrawne nadziane pieczarkami z dodatkiem sera i cebulki.
Składa się z dwóch płatów ciasta francuskiego, które rozkłada się na ruszcie, a potem układa i grilluje na grillu.
Podane z sosem ziołowym lub ketchupem Winiary smakuje wyśmienicie
Pomysł na takie przyrządzenie ciasta pochodzi z południowej Afryki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika